11/10/2020 11/10/2020 Αναστάσιμος Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε την Κυριακή το πρωί, 11 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου, της οποίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος, πλαισιωμένος από τους εφημερίους του Ιερού Ναού ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο. Έψαλαν πολυμελείς Βυζαντινοί χοροί υπό τη διεύθυνση των Ιεροψαλτών, Πρωτοψάλτη κ....
11 Οκτωβρίου, 2020 - 12:52

Το Ιερό λείψανο του Αγ. Λουκά υποδέχτηκε ο Άγιος Δημήτριος

Διαδώστε:
Το Ιερό λείψανο του Αγ. Λουκά υποδέχτηκε ο Άγιος Δημήτριος

Αναστάσιμος Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε την Κυριακή το πρωί, 11 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου, της οποίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος, πλαισιωμένος από τους εφημερίους του Ιερού Ναού ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.

Έψαλαν πολυμελείς Βυζαντινοί χοροί υπό τη διεύθυνση των Ιεροψαλτών, Πρωτοψάλτη κ. Γεώργιου Καμαριάρη και Λαμπαδαρίου κ. Χαράλαμπου Χωραΐτη.

Προ της απολύσεως ο Θεοφιλέστατος και Ιερείς εισόδευσαν το ευωδιάζων και χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως Κριμαίας του Ιατρού, προερχόμενο από την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος, το οποίο και θα παραμείνει στον Ιερό Ναό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας μέχρι το πέρας της αγρυπνίας.

Η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ολοκληρώθηκε με δέηση που εψάλη ενώπιον των Ιερών Λειψάνων υπέρ υγείας των νοσούντων αδελφών μας.

Το απόγευμα ώρα 6.00 θα τελεστεί το ιερό μυστήριο του ευχελαίου και θα γίνει η διανομή του αγιασμένου ελαίου σε φιαλίδια.

Θα ακολουθήσει απονομή του Βραβείου «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020» στον επίτιμο Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Ιωσήφ Τσαλαγανίδη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων