28/11/2019 28/11/2019 Ακρόαση προς την Πρόεδρο κα Σοφία Βούλτεψη και τα μέλη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου είχαν το πρωί της Τετάρτης 27.11.2019, η Διευθύντρια και τα μέλη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας(ΚΕΣΟ) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, όπου παρουσίασαν την συνολική δράση του ΚΕΣΟ, έναντι των θυμάτων της ενδοοικογενειακής βίας,...
28 Νοεμβρίου, 2019 - 16:15
Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2019 - 17:19

Το ΚΕΣΟ παρουσίασε τις δράσεις του σε Επιτροπή της Βουλής

Διαδώστε:
Το ΚΕΣΟ παρουσίασε τις δράσεις του σε Επιτροπή της Βουλής

Ακρόαση προς την Πρόεδρο κα Σοφία Βούλτεψη και τα μέλη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου είχαν το πρωί της Τετάρτης 27.11.2019, η Διευθύντρια και τα μέλη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας(ΚΕΣΟ) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, όπου παρουσίασαν την συνολική δράση του ΚΕΣΟ, έναντι των θυμάτων της ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και των γυναικών θυμάτων Διακίνησης (Traffiking).

Η συνεδρίαση ενώπιον της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ήταν η τρίτη κατά σειρά, που έγινε για το ίδιο θέμα σε συνάρτηση με την παρακολούθηση της εφαρμογής της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας (Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης).

Κατά την συνεδρίαση της Τετάρτης τα μέλη της Διακομματικής Επιτροπής ενημέρωσαν: οι κυρίες: Μαρία Συρεγγέλα, Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Βρύνα, Επικεφαλής του Τομέα Ισότητας των Φύλων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Άννα Βουγιούκα, Κοινωνική Επιστήμων – Εμπειρογνώμων σε θέματα φύλου, Σταματία Παπαγιαννοπούλου, Κοινωνιολόγος – Εγκληματολόγος – Εμπειρογνώμων σε θέματα φύλου και Σπυριδούλα Βαρτελάτου, Υπεύθυνη Προγραμμάτων από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) , Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη, Πρόεδρος του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών, Ντένα Λογιάδου, Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος, Ζέφη Δημαδάμα, Αντιπρόεδρος Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος – Πρόεδρος του Παραρτήματος Αθηνών της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος, Χρυσηίδα Σφανδού, Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνίδων Νομικών.

Για το ΚΕΣΟ την ενημέρωση έκαναν η κα Μαίρη Πίνη, Γενική Διευθύντρια του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας Αρχιεπισκοπής (ΚΕΣΟ), Πόπη Ζούλια και Ελένη Παγώνη, Επισκέπτρια Υγείας και Κοινωνική Λειτουργός του ΚΕΣΟ, αντίστοιχα και εντυπωσίασαν δεδομένου ότι το ΚΕΣΟ ως φορέας της Εκκλησίας, εδώ και αρκετά χρόνια, κάνει δράσεις με τις δίκες του δυνάμεις, χωρίς να έχει επιχορηγηθεί, από κανένα ΕΣΠΑ. και είναι μπροστά, από όσα υπαγορεύει την Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης.

Η Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων(ΟΠΙΦ) κα Μαρία Συρεγγέλα ανέφερε κατά τις εργασίες της Επιτροπής, ότι την Πέμπτη 28.11.2019 στη Θράκη μεταξύ των τεσσάρων Μητροπολιτών (Ξανθής, Κομοτηνής, Αλεξανδρουπόλεως & Διδυμοτείχου) και των μουφτήδων της Θράκης, θα υπογράφει κείμενο για την βία κατά των Γυναικών στα πλαίσια της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης.

Η βουλευτής του ΚΚΕ κα Λ. Κανελή ζήτησε για την αντιμετώπιση της βίας, να εγγραφούν κονδύλιο στον συντασσόμενο προϋπολογισμό, που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή και επίσης ζήτησε από την γγ ΟΠΙΦ κα Συρεγγέλα, να ηγηθεί κίνησης και να καταγράψει όλους τους φορείς, που παράγουν έργο πάνω στην αντιμετώπιση της βίας των γυναικών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων