01/06/2023 01/06/2023 Αμέσως μετά τη δράση σε Ροδόπη–Κοτοτηνή το ΚΕΣΟ μετέβη στις ανδρικές Φυλακές Χαλκίδας. Εκεί το ΚΕ.Σ.Ο– Εκκλησιαστικό ίδρυμα της ΙΑΑ & peoo.gr – Πανελλήνια Ένωση Οπτικών Οπτομετρών, πραγματοποίησε οπτομετρικούς και οφθαλμολογικούς ελέγχους στο πλαίσιο των φιλανθρωπικών δράσεων, που υλοποιούν οι δύο φορείς, διαδοχικά σε Σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας από το 2019 εκτός του διαστήματος των...
01 Ιουνίου, 2023 - 12:45
Τελευταία ενημέρωση: 01/06/2023 - 12:37

Το ΚΕΣΟ στις φυλακές Χαλκίδος

Διαδώστε:
Το ΚΕΣΟ στις φυλακές Χαλκίδος

Αμέσως μετά τη δράση σε Ροδόπη–Κοτοτηνή το ΚΕΣΟ μετέβη στις ανδρικές Φυλακές Χαλκίδας.

Εκεί το ΚΕ.Σ.Ο– Εκκλησιαστικό ίδρυμα της ΙΑΑ & peoo.gr – Πανελλήνια Ένωση Οπτικών Οπτομετρών, πραγματοποίησε οπτομετρικούς και οφθαλμολογικούς ελέγχους στο πλαίσιο των φιλανθρωπικών δράσεων, που υλοποιούν οι δύο φορείς, διαδοχικά σε Σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας από το 2019 εκτός του διαστήματος των απαγορεύσεων λόγω της πανδημίας.   Εκεί τους υποδέχθηκε ο Διευθυντής κ. Σπύρου Αθανασίου, η κοινωνική λειτουργός και ο γιατρός των φυλακών.

Το ΚΕΣΟ έδρασε με την ευλογία του Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομου του Μακαριωτάτου και του κ. Αγαθάγγελου, Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΚΕ.Σ.Ο.

Την ομάδα των οπτικών αποτελούσαν οι οπτικοί Στέλιος Μυλωνάς(Πρόεδρος της Π.Ε.Ο.Ο), Γιώργος Κλάδος , Γεράσιμος Σισμάνης, Λάμπρος Νικολόπουλος και Γιώργος Γαλάτης.

Από το ΚΕ.Σ.Ο ήταν  η οφθαλμίατρος κα Αναστασία Σερέπα και ακολουθούσαν η Μαίρη Πίνη Γεν. Διευθύντρια, η Μαρία Τάταρη Γ.Γ του Δ.Σ, η Σοφία Κώνστα–Πέππα ταμίας του Δ.Σ, ο Κωνσταντίνος Σαλεβουράκης υπεύθυνος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και η Ειρήνη Χαιρέτη κοινωνική λειτουργός του φορέα η οποία είχε ιδιαίτερη συνεργασία με την κοινωνική λειτουργό του Σωφρονιστικού Καταστήματος Χαλκίδας κα Μαρία Βάπα.

Εξεταστήκαν συνολικά 114 άτομα. Εξ αυτών οι 104 ήταν κρατούμενοι, από τους 140, που «φιλοξενούνται» στο κατάστημα και 10 ήταν σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Για τους σκοπούς των ελέγχων, οι οπτικοί είχαν μεταφέρει αξιόλογο μηχανολογικό εξοπλισμό, όπως  διαγνωστικά μηχανήματα και επιτραπέζιο διαθλασήμετρο, καθώς και δύο φορητά με την υποστήριξη της Εταιρείας Bairamoglou Eyewear.

Η επίσκεψη ΚΕ.Σ.Ο-Π.Ε.Ο.Ο σε σωφρονιστικό κατάστημα ήταν η όγδοη. Έχουν προηγηθεί εκείνες στις Γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών και Κορυδαλλού, στις Αγροτικές Φυλακές Τίρυνθας, στις Φυλακές της Κομοτηνής, δύο φορές στο Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων του Αυλώνα και στο Εργοστάσιο Αρτοποιίας των Φυλακών Κορυδαλλού, όπου οι κρατουμενοι είναι και εργαζόμενοι. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο σωφρονιστικό κατάστημα της Χαλκίδας, εδώ οι έγκλειστοι κατασκευάζουν στρώματα. Οι εργαζόμενοι κρατούμενοι για κάθε ημέρα εργασίας, κερδίζουν μια ημέρα αποφυλάκισης και 10€ το μήνα.

Η επίσκεψη  έκλεισε με ξενάγηση όλης της ομάδας, από τον Διευθυντή κ. Αθανασίου στα εργαστήρια παραγωγής και ένα κέρασμα. Ανταλλάξαμε χειραψίες και δώσαμε ραντεβού να επιστρέψουμε με τα γυαλιά περίπου σ΄ ένα μήνα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων