13/07/2020 13/07/2020 Ο τίτλος «Ένα Παιδί μετράει τα άστρα» αποτελούσε ένα από τα αγαπημένα βιβλία των εφηβικών και νεανικών μας χρόνων, γραμμένο από τον Μενέλαο Λουντέμη. Ο συγκεκριμένος τίτλος στις ημέρες μας υιοθετήθηκε από μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, που εστιάζει στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες για την Οικολογία, την περιβαλλοντική ισορροπία, καλλιεργώντας παράλληλα και την οικολογική συνείδηση. Στόχος...
13 Ιουλίου, 2020 - 12:58
Τελευταία ενημέρωση: 13/07/2020 - 12:22

Το ΚΕΣΟ συνεισφέρει σ’ ένα παιδί που μετράει τ’ άστρα…

Διαδώστε:
Το ΚΕΣΟ συνεισφέρει σ’ ένα παιδί που μετράει τ’ άστρα…

Ο τίτλος «Ένα Παιδί μετράει τα άστρα» αποτελούσε ένα από τα αγαπημένα βιβλία των εφηβικών και νεανικών μας χρόνων, γραμμένο από τον Μενέλαο Λουντέμη.

Ο συγκεκριμένος τίτλος στις ημέρες μας υιοθετήθηκε από μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, που εστιάζει στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες για την Οικολογία, την περιβαλλοντική ισορροπία, καλλιεργώντας παράλληλα και την οικολογική συνείδηση.

Στόχος τους είναι να διαχειριστούν υλικά που μπορούν να ανακτηθούν, να ανακυκλωθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν, με διαλογή στην πηγή, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και να αυξηθεί ταυτόχρονα η κοινωνική τους ανταπόδοση (προσφορά αμαξιδίων και άλλων ιατρικών βοηθημάτων).

Το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχο, μαθαίνοντας γι’ αυτή την προσπάθεια.

«Εμείς στο ΚΕΣΟ δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε ασυγκίνητες στην προσπάθεια που κάνει η συγκεκριμένη ΚΟΙΝΣΕΠ και η Πρόεδρος της κα Μαρία Μαυρουδάκη για την ανακύκλωση καπακιών. Έτσι, πολύ πρόσφατα αμέσως μετά την άρση των απαγορεύσεων της μετά Covid-19 εποχής, από το ΚΕΣΟ προσφέραμε στην οργάνωση μια μεγάλη σακούλα με καπάκια για τις ανάγκες του έργου της.

Για την προσφορά μας αυτή, από την κ. Μαραγκουδάκη και τα μέλη του ΔΣ της ΚΟΙΝΣΕΠ λάβαμε μια ευχαριστήρια επιστολή, καθώς και έναν απολογισμό της προσφοράς της ΚΟΙΝΣΕΠ «Ένα παιδί μετράει τα άστρα» στη κοινωνία.

Η προσφορά είναι σημαντική. Αθόρυβη. Ουσιαστική για άτομα ΑΜΕΑ που ανήκουν σε ευπαθείς οικονομικά ομάδες και ενδεχομένως να αδυνατούν να προμηθευτούν το πολυπόθητο καροτσάκι που θα τους δώσει φτερά και θα τους μετέφερε στον κόσμο των ονείρων και των άστρων. Για αυτό, τον απολογισμό της ΚΟΙΝΣΕΠ θέλουμε να το μοιραστούμε μαζί σας, ώστε όταν υπάρχουν άνθρωποι και όταν όλοι μαζί ενώσουμε τις δυνάμεις μας η κοινωνία μπορεί να γίνει καλλίτερη. Η λίστα της προσφοράς έχει ως εξής:

10/2017, παραδόθηκε σε 10χρόνο, αμαξίδιο ειδικού τύπου στην Αρτέμιδα Αττικής.

5/18 παραδόθηκε ειδικό ανυψωτικό μηχάνημα, το Body up Evolution, σε 47χρονη στην Αθήνα.

9 /2018 ο 10χρονος φίλος μας από την Κορώνη κάλυψε την ανάγκη του σε ειδικό αμαξίδιο (5.000e) με την ευγενική χορηγία ανώνυμου δωρητή.

11/18 Παραδόθηκε σε κυρία στην περιοχή της Νίκαιας αμαξίδιο.

5/12/18 Παραδόθηκε αμαξίδιο στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου.

12/18 Παραδόθηκε σε άστεγο συμπολίτη μας στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής.

12/18 Παραδόθηκε σε 15χρονο συμπολίτη μας, από τον Πύργο Ηλείας, αμαξίδιο ειδικού τύπου.

3/19 Παραδόθηκε σε 44χρονη αμαξίδιο στην περιοχή της Νέας Μάκρης.

4/19 Παραδόθηκε αμαξίδιο ειδικού τύπου σε 10χρονη στα Χανιά.

5/19 Παραδόθηκε αμαξίδιο στο 4ο Νηπιαγωγείο Λαυρίου.

6/19 Παραδόθηκε αμαξίδιο σε συμπολίτισσα μας στον Βύρωνα.

11/19 Παραδόθηκε αμαξίδιο στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Ελλήνων Ηθοποιών.

2/20 Παραδόθηκε αμαξίδιο στην Χορωδία Βραυρώνιας Αρτέμιδος Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής-Φιλανθρωπικός

2/20 Παραδόθηκε αμαξίδιο σε άνεργο συμπολίτη μας στην Ν. Μάκρη

3/20 Παραδόθηκε αμαξίδιο σε συμπολίτη μας στο Σκαλοχώρι Λέσβου»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων