07/09/2022 07/09/2022 Ο Χρυσούς Σταυρός του Παρασήμου του Αποστόλου Παύλου στον Μητροπολίτη πρώην Ηλείας κ. Γερμανό – Ύψιστη τιμητική διάκριση για την προσφορά του στην Εκκλησία Τον Μητροπολίτη πρώην Ηλείας κ. Γερμανό βράβευσε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πολυετή προσφορά του στην Εκκλησία.  Ο Γέροντας Μητροπολίτης πριν λίγες ημέρες είχε υποβάλει...
07 Σεπτεμβρίου, 2022 - 10:24
Τελευταία ενημέρωση: 07/09/2022 - 10:57

Τον Μητροπολίτη πρώην Ηλείας Γερμανό βράβευσε η Ιερά Σύνοδος

Διαδώστε:
Τον Μητροπολίτη πρώην Ηλείας Γερμανό βράβευσε η Ιερά Σύνοδος

Ο Χρυσούς Σταυρός του Παρασήμου του Αποστόλου Παύλου στον Μητροπολίτη πρώην Ηλείας κ. Γερμανό – Ύψιστη τιμητική διάκριση για την προσφορά του στην Εκκλησία

Τον Μητροπολίτη πρώην Ηλείας κ. Γερμανό βράβευσε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πολυετή προσφορά του στην Εκκλησία.  Ο Γέροντας Μητροπολίτης πριν λίγες ημέρες είχε υποβάλει την παραίτησή του προς τον Μακαριώτατο Πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, η οποία έγινε δεκτή την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου.

Έτσι σήμερα εκφράζοντας την ευαρέσκεια και τις ευχαριστίες Της για όσα ο πολιός Ιεράρχης προσέφερε υπέρ της Εκκλησίας του Χριστού η ΔΙΣ του απένειμε τον Χρυσούν Σταυρό του Παρασήμου του Αποστόλου Παύλου, που αποτελεί την ύψιστη τιμητική διάκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

 

 

 

 

Βιογραφικό Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός (κατά κόσμον Ιωάννης Παρασκευόπουλος του Γεωργίου και της Κωνσταντίνας) γεννήθηκε στον Καρδαμά Ηλείας τον Φεβρουάριο του 1932 όπου ετελείωσε το Δημοτικόν Σχολείον. Το 1946 εγγράφεται εις την Επτατάξιον Εκκλησιαστικήν Σχολήν Κορίνθου και το 1953 εις την Θεολογικήν Σχολήν του Πανεπιστημίου Αθηνών, αποφοιτήσας τον Φεβρουάριον του 1958.

Στρατευθείς υπηρέτησε επί 30 μήνες στον Στρατό ξηράς και την Αεροπορία, ως έφεδρος Ανθυποσμηναγός.

Στις 8 Νοεμβρίου 1960 κείρεται μοναχός εις την Ι. Μονήν Παναγίας Σκαφιδιάς από τον Μητροπολίτην Ηλείας Γερμανόν και μετονομάζεται εις Γερμανόν. Την 20ην Νοεμβρίου του ιδίου έτους χειροτονείται Διάκονος εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Καρδαμά και την 6ην Δεκεμβρίου Πρεσβύτερος εις τον Μητροπολιτικόν Ναόν Αγίου Νικολάου Πύργου υπό του Μητροπολίτου Ηλείας Γερμανού, χειροθετηθείς Αρχιμανδρίτης. Υπηρέτησεν επ’ ολίγον ως Εφημέριος εις τις Ενορίες Βρανά – Βαρθολομιού και Σκουροχωρίου και τον Σεπτέμβριον του 1961 διωρίσθη τακτικός Ιεροκήρυξ και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Πρωτοσυγκελλεύων, μη υπάρχοντος Πρωτοσυγκέλλου.

Τον Μάρτιο του 1979 διορίσθηκε Α’ Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και την 1ην Οκτωβρίου 1981 εξελέγη Μητροπολίτης Ηλείας.

Την 3ην Οκτωβρίου 1981 χειροτονήθηκε Επίσκοπος στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Αθηνών υπό του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ και την 24ην Οκτωβρίου ενθρονίστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων