23/04/2019 23/04/2019 Το Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών “Πόρτα Ανοικτή” στην Αργυρούπολη, επισκέφθηκε το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος. Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκε η πρόεδρος του ιδρύματος κ.Δάφνη Οικονόμου, οι γονείς και τα παιδιά. Ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους και τις εγκαταστάσεις του κτηρίου. Εν συνεχεία η χορωδία Κέντρου έψαλλε...
23 Απριλίου, 2019 - 14:32
Τελευταία ενημέρωση: 23/04/2019 - 14:41

“Το νόημα της ζωής σε δύο εντολές”

Διαδώστε:
“Το νόημα της ζωής σε δύο εντολές”

Το Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών “Πόρτα Ανοικτή” στην Αργυρούπολη, επισκέφθηκε το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος.
Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκε η πρόεδρος του ιδρύματος κ.Δάφνη Οικονόμου, οι γονείς και τα παιδιά. Ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους και τις εγκαταστάσεις του κτηρίου. Εν συνεχεία η χορωδία Κέντρου έψαλλε στο αμφιθέατρο ύμνους.

Ο Αρχιεπίσκοπος από την πλευρά του απηύθυνε πατρικό χαιρετισμό, ενώ απευθυνόμενος στους γονείς μίλησε για την ερμηνεία της λέξης Πάσχα, τονίζοντας ότι πρόκειται για το πέρασμα από το σκοτάδι στην αλήθεια.
Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στη συζήτηση του Κυρίου με κάποιον που τον ρώτησε ποιο είναι το νόημα της ζωής. Κι ο Ιησούς του απάντησε ότι νόημα της ζωής κρύβεται σε δύο εντολές: “Να αγαπάμε τον Θεό με όλη μας τη δύναμη και τον συνάνθρωπό μας, ανεξαρτήτως του πως είναι και ποιος είναι, σαν τον εαυτό μας”

Εν συνεχεία ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών επισκέφθηκε το Ίδρυμα Περιθάλψεως Ατόμων με Νοητική Υστέρηση ή με σύνδρομο Down της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Μαρία Κόκκορη». Εκεί μοίρασε λαμπάδες και κουλούρια στα παιδιά και το προσωπικό.

Κατά τις επισκέψεις του στα ιδρύματα τον συνόδευε ο πατήρ Νικόδημος Φαρμάκης, διευθυντής του Ιδρύματος “Μαρία Κόκκορη”.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων