05/02/2019 05/02/2019 Το θέμα της αυτοκεφαλίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας απασχόλησε σύμφωνα με πληροφορίες τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας, κατά την πρώτη ημέρα της συνεδρίασής της, μεταξύ των υπολοίπων θεμάτων της ημερησίας διάταξης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του Πρακτορείου ΟΡΘΟΔΟΔΟΞΙΑ  αναγνώστηκε επιστολή του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλου με...
05 Φεβρουαρίου, 2019 - 14:50
Τελευταία ενημέρωση: 05/02/2019 - 15:30

Και για την αυτοκεφαλία συζήτησαν στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο

Διαδώστε:
Και για την αυτοκεφαλία συζήτησαν στη  Διαρκή Ιερά Σύνοδο

Το θέμα της αυτοκεφαλίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας απασχόλησε σύμφωνα με πληροφορίες τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας, κατά την πρώτη ημέρα της συνεδρίασής της, μεταξύ των υπολοίπων θεμάτων της ημερησίας διάταξης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του Πρακτορείου ΟΡΘΟΔΟΔΟΞΙΑ  αναγνώστηκε επιστολή του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλου με ημερομηνία 30/12/2018, με την οποία, ο Μόσχας, ενημέρωνε για το θέμα της αυτοκεφαλίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας. Στην επιστολή αυτή, η οποία είχε τη μορφή ενημέρωσης για τα όσα διαδραματίζονται στην Ουκρανία, ο Πατριάρχης Μόσχας φαίνεται να χρησιμοποιεί ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα για την κίνηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να χορηγήσει τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας.

Οι  ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος πρότεινε να περιμένουν για τις εξελίξεις και με την άποψη αυτή συμφώνησαν οι περισσότεροι εκ των Ιεραρχών.

Κατά την συνεδρίαση πάντως της ΔΙΣ υπήρξαν κάποιοι Ιεράρχες οι οποίοι τοποθετήθηκαν επί του θέματος σχολιάζοντας την κίνηση των Προκαθημένων σχετικά με αυτή τη διαμάχη, θεωρώντας ιδιαίτερα κρίσιμη την περίοδο αυτή για την Εκκλησία.

Η απόφαση πάντως αυτή της ΔΙΣ φαίνεται να είναι στρατηγικής σημασίας αφού σε μια τέτοια φάση που βρίσκονται οι σχέσεις Μόσχας Φαναρίου αλλά και Αθήνας Φαναρίου θα μπορούσε να είναι ζημιογόνα η οποιαδήποτε θέση διατύπωνε η ΔΙΣ.

Πάντως οι εξελίξεις δε θα αργήσουν να  φθάσουν από τη στιγμή που η Μόσχα παρά την αδιαπραγμάτευτη θέση και τελικά πράξη του Οικουμενικού συνεχίζει να αντιδρά προσεγγίζοντας πρόσωπα και λύσεις.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων