08/05/2020 08/05/2020 Σημαντική είναι η προσφορά της Εκκλησίας προς την ελληνική κοινωνία, κυρίως σε αυτές τις δύσκολες ώρες της πανδημίας. Τόσο σε επίπεδο Αρχιεπισκοπής, όσο και σε επίπεδο Μητροπόλεων αλλά και ενοριών πραγματοποιούνται δράσεις για την στήριξη όσων έχουν ανάγκη τόσο σε υλικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο. Χθες, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας παρουσίασε τις δωρεές...
08 Μαΐου, 2020 - 10:10
Τελευταία ενημέρωση: 08/05/2020 - 16:43

Το σημαντικό έργο της Εκκλησίας τις ημέρες της Πανδημίας – Το “ευχαριστώ” του υπ. Υγείας σε όσους στηρίζουν το ΕΣΥ

Διαδώστε:
Το σημαντικό έργο της Εκκλησίας τις ημέρες της Πανδημίας – Το “ευχαριστώ” του υπ. Υγείας σε όσους στηρίζουν το ΕΣΥ

Σημαντική είναι η προσφορά της Εκκλησίας προς την ελληνική κοινωνία, κυρίως σε αυτές τις δύσκολες ώρες της πανδημίας. Τόσο σε επίπεδο Αρχιεπισκοπής, όσο και σε επίπεδο Μητροπόλεων αλλά και ενοριών πραγματοποιούνται δράσεις για την στήριξη όσων έχουν ανάγκη τόσο σε υλικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο.

Χθες, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας παρουσίασε τις δωρεές που έχουν γίνει από φορείς, οργανισμούς, εταιρείες και ιδιώτες για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις αποθήκες όπου βρίσκεται συγκεντρωμένο το υλικό των δωρεών, στην Οινόη Βοιωτίας, παρουσία και του υφυπουργού, Βασίλη Κοντοζαμάνη.


Μεταξύ των δωρητών αυτών είναι η Εκκλησία της Ελλάδος αλλά και η Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΔΩΡΗΤΕΣ

Σημειώνεται, ότι οι δωρεές αυτές αφορούν σε απευθείας προσφορά προς το υπουργείο Υγείας και δεν περιλαμβάνουν τις δωρεές που πραγματοποίησαν Μητροπόλεις προς τα τοπικά νοσοκομεία, οι οποίες είναι πάρα πολλές.
“Είμαστε ευγνώμονες για όλους όσοι γενναιόδωρα ανταποκρίθηκαν και συνεχίζουν να ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας, για την αγορά εξοπλισμού, την προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας, τη δωρεά χρηματικών ποσών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας” τόνισε ο υπουργός. “Οι δωρεές αφορούν 865 Φορείς / Οργανισμούς / Ιδιώτες, που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία δωρεάς. Το σύνολο των δωρεών αυτών ξεπερνά τα 89 εκ. ευρώ” υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα η η Εκκλησία της Ελλάδος, σε υλοποίηση της από 1ης Απριλίου 2020 προτάσεως του  Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνυμου και αποφάσεως της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου παρέδωσε 60.000 νοσοκομειακές μάσκες, 38.750 ιατρικές μάσκες ΚΝ95, 16500 τεστ γρήγορης ανίχνευσης κορωνοϊού και 30 αναπνευστήρες, συνολικής αξίας 300.000 ευρώ, στο Υπουργείο Υγείας.

Στον αγώνα για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού μπήκε και Οικουμενικό Πατριαρχείο. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Φανάρι αναφέρει ότι προσέφερε στην Ελληνική κυβέρνηση πενήντα χιλιάδες ευρώ, με την προϋπόθεση να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των αστέγων.

Επιπλέον, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση, “η Ιερά Αρχιεπισκοπή και οι Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας Κρήτης στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν όλη αυτή την περίοδο έμπρακτα, με διάφορες δωρεές και πρωτοβουλίες, Ιδρύματα, Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Γηροκομεία, και άλλες Προνοιακές Δομές, με τη σύμπραξη των κληρικών και άλλων συνεργατών της Εκκλησίας”.


Στο πλαίσιο αυτό της αλληλεγγύης που έχει επιδείξει η Ορθοδοξία, η ΑΠΟΣΤΟΛΗ συνεχίζει σε συνεργασία με δήμους την διανομή τροφίμων αλλά και ειδών πρώτης ανάγκης προκειμένου να ενισχυθούν τα συσσίτια, ενώ τα επισιτιστικά προγράμματα των εκκλησιών ανά την Ελλάδα έχουν αναδιαμορφωθεί προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες. Επίσης, το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών συνεχίζει να προμηθεύει με μάσκες τα δημόσια μαιευτήρια της Αττικής.


Επίσης, εθελοντές από τα Κέντρα Νεότητας των Μητροπόλεως αναλαμβάνουν την κατ’ οίκον παροχή βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη, τηρώντας πάντα τις προβλεπόμενες προφυλάξεις.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων