26/06/2019 26/06/2019 Το Συνοδικό Μέγαρο της Εκκλησίας της Ελλάδος επισκέφθηκε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα. Στο πλαίσιο του προσκυνηματικού ταξιδιού στα βήματα του αποστόλου Παύλου ο Μητροπολίτης κ. Ιλαρίων θέλησε να επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. Λόγω των συνεδρίων της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ο Μακαριώτατος τον...
26 Ιουνίου, 2019 - 10:25
Τελευταία ενημέρωση: 26/06/2019 - 13:30

Με τον Αρχιεπ. Αθηνών συναντήθηκε ο Μητρ. Βολοκολάμσκ

Διαδώστε:
Με τον Αρχιεπ. Αθηνών συναντήθηκε ο Μητρ. Βολοκολάμσκ

Το Συνοδικό Μέγαρο της Εκκλησίας της Ελλάδος επισκέφθηκε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο του προσκυνηματικού ταξιδιού στα βήματα του αποστόλου Παύλου ο Μητροπολίτης κ. Ιλαρίων θέλησε να επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. Λόγω των συνεδρίων της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ο Μακαριώτατος τον δέχθηκε στο γραφείο της Ιεράς Συνόδου.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ μετέφερε τις ευχές του Πατριάρχη της Μόσχας κ.κ. Κυρίλλου και ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την υποδοχή. η συνάντηση των δύο πλευρών διήρκεσε περίπου 20′.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Η συνάντηση με τον Μητροπολίτη Πειραιώς 

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας και μόνιμο μέλος της Ι. Συνόδου, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων συνοδευόμενος από τον Πρωθιερέα Ιγκόρ Γιακίντσουκ, Γραμματέα Διορθοδόξων Σχέσεων του Τμήματος του Πατριαρχείου Μόσχας και τον Ιερομόναχο Γρηγόριο Σόκολοφ, υπάλληλο του ιδίου Τμήματος στα πλαίσια προσκυνηματικής περιηγήσεώς του στα ίχνη του Αποστόλου Παύλου, επεσκέφθη κατόπιν αιτήσεώς του τον Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Η αντιπροσωπεία εγένετο θερμώς δεκτή και συνεζητήθησαν διάφορα εκκλησιαστικά θέματα συμπεριλαμβανομένου και του Ουκρανικού ζητήματος, που έθεσε ο υψηλός επισκέπτης. Ακολούθως ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς παρέθεσε γεύμα στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος και εν συνεχεία η αντιπροσωπεία επεσκέφθη την Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και εγένετο δεκτή από τον Διοικητή Αυτής. Ωσαύτως επεσκεύφθη και τον Καθεδρικό Ναό Παναγίας Τριάδος Πειραιώς και προσεκύνησε τα τεθησαυρισμένα χαριτόβρυτα λείψανα του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού ως και τον Ρωσικό Τομέα του Κοιμητηρίου Αναστάσεως Πειραιώς ο Σεβασμιώτατος. κ. Ιλαρίων ετέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων Ρώσων αδελφών μας.

 

Επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Επίσκεψη πραγματοποίησε τη Δευτέρα το πρωί ο Πρόεδρος του Τμήματος των Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων και μόνιμο μέλος της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκκ. Ιλαρίων στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο συνοδευόμενος από τον Πρωθιερέα ΙγκορΓιάκιντσουκ, Γραμματέα Διορθοδόξων Σχέσεων του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας και τον Ιερομόναχο Γρηγόριο Σόκολοφ μεταφραστή και υπάλληλο του ιδίου τμήματος.

Περί τις 9:00 π.μ. η αντιπροσωπεία, συνοδευόμενη από τον Μητροπολίτη μας, επισκέφθηκε την Αρχαία Κόρινθο, τον εκεί Αρχαιολογικό Χώρο και φυσικά το «Βήμα του Γαλλίωνος», καθώς σκοπός της επισκέψεως του Μητροπολίτου Βολοκολάμσκ ήταν η περιήγησις στα μέρη όπου «πάτησε» και διέμεινε για σχεδόν ενάμισι χρόνο ο Απόστολος Παύλος. Την υψηλή αντιπροσωπεία ξενάγησεο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου και ακολούθως όλοι μαζί οδηγήθηκαν στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, όπου ανέμεναν για τα σχετικά οι Ιερείς του Ναού και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο.

Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Κορίνθου συνόδευσε τους υψηλούς προσκεκλημένους στο Επισκοπείο της Ι. Μητροπόλεώς μας όπου έτυχαν ανάλογης υποδοχής υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεώνκ. Αγαπίου,Πρωτοσυγκέλλου,συνοδευομένου από όλουςτους υπαλλήλους της Ι. Μητροπόλεώς. Εκεί, στην Αίθουσα του Θρόνου, έλαβε χώρα συζήτηση περί της τρέχουσας Εκκλησιαστικής επικαιρότητος, συμπεριλαμβανομένου και του «Ουκρανικού Ζητήματος», που έθεσε ο υψηλός προσκεκλημένος. Αμέσως μετά το πέρας της συζητήσεως παρετέθη πρόγευμα στην επίσημη τραπεζαρία του Επισκοπείου και ανταλλάχθηκαν τα δέοντα αναμνηστικά δώρα, όπως συνηθίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις.Οι υψηλοί επισκέπτες συνέχυσαν το ταξίδι τους κατευθυνόμενοι στον Πειραιά.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων