26/05/2020 27/05/2020 Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος χοροστάτησε και ιερούργησε στην Αγρυπνία της Αποδόσεως του Πάσχα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αθηνών, όπου τελέσθηκαν οι Ιερές Ακολουθίες του Εσπερινού και του Όρθρου και αργότερα η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών κάλεσε με Εγκύκλιο τις κατά τόπους Ενορίες σε τέλεση ιερών πανηγυρικών, αναστάσιμων Αγρυπνιών και Εσπερινών...
26 Μαΐου, 2020 - 22:03
Τελευταία ενημέρωση: 27/05/2020 - 0:44

Η Αθήνα αισθάνεται τη χαρά της Αναστάσεως (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η Αθήνα αισθάνεται τη χαρά της Αναστάσεως (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος χοροστάτησε και ιερούργησε στην Αγρυπνία της Αποδόσεως του Πάσχα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αθηνών, όπου τελέσθηκαν οι Ιερές Ακολουθίες του Εσπερινού και του Όρθρου και αργότερα η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών κάλεσε με Εγκύκλιο τις κατά τόπους Ενορίες σε τέλεση ιερών πανηγυρικών, αναστάσιμων Αγρυπνιών και Εσπερινών Θείων Λειτουργιών για την Απόδοση του Πάσχα, κατά την εσπέρα της Τρίτης 26ης Μαϊου, ώστε, ο ευσεβής λαός που στερήθηκε τη χαρά της Αναστάσεως, να νιώσει και φέτος ότι τελικώς δεν στερήθηκε τα νάματα της κορυφαίας Εορτής των Εορτών της Ορθοδοξίας μας.

Ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβερνήσεως παρίστατο η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως. Η Υπουργός, κατά τις τηλεοπτικές δηλώσεις της, ευχαρίστησε την Εκκλησία της Ελλάδος για τη συνεργασία των προηγουμένων μηνών και εξήρε την υπεύθυνη στάση της. «Ήρθε η ώρα να γιορτάσουμε τη μέρα αυτή» είπε κλείνοντας τις δηλώσεις της προς τις τηλεοπτικές κάμερες.

Η παρούσα βραδιά ανήκε σε όλο το ευσεβές πλήρωμα της Εκκλησίας και για τα όσα στερήθηκε κατά τους δύο προηγούμενους μήνες.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

 

 

ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων