27/05/2020 27/05/2020 Πανηγυρικά και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού εψάλη ο πανηγυρικός Εσπερινός στον ναό της Αναλήψεως Νέου Κόσμου. Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Γιώργος Φερδής – Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ  Στο εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος με τους ιερείς του ναού και άλλους ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Ο πανηγυρικός εσπερινός ακούστηκε σε...
27 Μαΐου, 2020 - 20:47

Βρεσθένης Θεόκλητος: “Πονέσαμε που λειτουργούσαμε δύο μήνες χωρίς εσάς”

Διαδώστε:
Βρεσθένης Θεόκλητος: “Πονέσαμε που λειτουργούσαμε δύο μήνες χωρίς εσάς”

Πανηγυρικά και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού εψάλη ο πανηγυρικός Εσπερινός στον ναό της Αναλήψεως Νέου Κόσμου.

Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Γιώργος Φερδής – Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ 

Στο εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος με τους ιερείς του ναού και άλλους ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο πανηγυρικός εσπερινός ακούστηκε σε όλη την περιοχή από τα μεγάφωνα και με την συμμετοχή καλλίφωνης χορωδίας ιεροψαλτών, κατά το παράδειγμα του προϊσταμένου π.Νικοδήμου.

Σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας ο κόσμος με μάσκα περίμενε την σειρά του για να εισέλθει στον ιερό ναό και να προσκυνήσει την εικόνα της Αναλήψεως.

Ο κ. Θεόκλητος στο λόγο του έκανε αναφορά για το μεγάλο γεγονός της Αναλήψεως του Κυρίου και το συνδύασε με την καθημερινή προσπάθεια των πιστών να έρθουν πιο κοντά στον Θεό.

«Πονέσαμε που λειτουργούσαμε τους δυο μήνες  Χωρίς εσάς» είπε με έμφαση ο Μητροπολίτης Βρεσθένης.

Σε άλλο σημείο τόνισε πως «δεχτήκαμε τα μέτρα για την αγάπη που έχουμε για τον πιστό λαό του θεού» ενώ πρόσθεσε «βρήκαν τρόπο όλοι εκείνοι που είναι ενάντια της εκκλησίας να πλήξουν το μυαλό του κόσμου».

“Εμείς λειτουργούμε για εσάς και όχι για εμάς γιατί δεν υπάρχει εκκλησία χωρίς εσάς”, τόνισε με πόνο, ενώ ολοκλήρωσε το κήρυγμα του παρακαλώντας τον Θεό να έχουμε υγεία για να γιορτάζουμε κανονικά τις γιορτές της εκκλησίας μας.

Στο τέλος ο προϊστάμενος του ναού αρχιμανδρίτης Νικόδημος Καβαρνός εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου ευχαρίστησε για την λαμπρή παρουσία του, τον Μητροπολίτη και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά με υγεία.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων