18/08/2019 18/08/2019 Η “Φωνή Κυρίου” της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος της Κυριακής 18ης Αυγούστου 2019, αναφέρεται στον κορυφαίο επιστήμονα Πασκάλ, ο οποίος μεταστράφηκε στην πίστη σε ηλικία 31ενός ετών. Ας παρακολουθήσουμε το απόσπασμα, σε σύνταξη του Αρχιμ. Β.Λ.: “Όποιος ελεύθερα κάλεσε την θεϊκή φωτιά να καταφλέξει τις αμαρτίες του με σταθερή μετάνοια, αυτός αρχίζει από εδώ...
18 Αυγούστου, 2019 - 22:00

“Χαρά, χαρά, χαρά”: Ο Πασκάλ συναντά τον Χριστό

Διαδώστε:
“Χαρά, χαρά, χαρά”: Ο Πασκάλ συναντά τον Χριστό

Η “Φωνή Κυρίου” της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος της Κυριακής 18ης Αυγούστου 2019, αναφέρεται στον κορυφαίο επιστήμονα Πασκάλ, ο οποίος μεταστράφηκε στην πίστη σε ηλικία 31ενός ετών. Ας παρακολουθήσουμε το απόσπασμα, σε σύνταξη του Αρχιμ. Β.Λ.:

“Όποιος ελεύθερα κάλεσε την θεϊκή φωτιά να καταφλέξει τις αμαρτίες του με σταθερή μετάνοια, αυτός αρχίζει από εδώ και από τώρα να απολαμβάνει τη φωτιστική, αγιαστική και σωστική δύναμη του θείου πυρός. Έτσι την έζησε, από τότε που μεταστράφηκε στην πίστη στα 31 του χρόνια, ο κορυφαίος επιστήμονας Πασκάλ.

“ΧΑΡΑ. ΧΑΡΑ. ΧΑΡΑ. ΔΑΚΡΥΑ ΧΑΡΑΣ”

Περιγράφοντας τη συγκλονιστική εμπειρία συνάντησης με τον Χριστό, που είχε τη νύχτα της 23ης Νοεμβρίου 1654, αρχίζει με τη λέξη “πυρ”.

Πρόκειται για φωτιά που δεν είναι απρόσωπη ενέργεια, είναι “ο Θεός Αβραάμ, Ισάακ και Ιακώβ, και όχι ο θεός των φιλοσόφων”, είναι η φωτιά που κατακαίει κάθε άρρωστο εγωισμό και οδηγεί, κατά τον Πασκάλ, “στην ταπείνωση της καρδιάς”. Κι αυτή η ταπείνωση, φέρνει “χαρά, χαρά, χαρά, δάκρυα χαράς”.

Η τριπλή επανάληψη της λέξης, προσπαθεί να αποδώσει την άφατη πλησμονή χαράς, που γεύεται όποιος “εποικοδομεί” στην οικοδομή του Χριστού “χρυσόν, άργυρον και λίθους τιμίους”.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων