14/12/2023 15/12/2023 Διήμερη διανομή ενόψει Χριστουγέννων πραγματοποίησε το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας (ΚΕΣΟ) – Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του, στην οδό Αχαρνών (205). Η διανομή είχε τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου, αλλά και του Αναπληρωτή Προέδρου του ΚΕ.Σ.Ο Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου και του πρωτοσύγκελου της ΙΑΑ π. Βαρνάβα. Υλοποιήθηκε στις 13 και 14...
14 Δεκεμβρίου, 2023 - 18:11
Τελευταία ενημέρωση: 15/12/2023 - 17:21

Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι στις ωφελούμενες οικογένειες «έστρωσε» το ΚΕ.Σ.Ο. και χαροποίησε τα παιδιά

Διαδώστε:
Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι στις ωφελούμενες οικογένειες «έστρωσε» το ΚΕ.Σ.Ο. και χαροποίησε τα παιδιά

Διήμερη διανομή ενόψει Χριστουγέννων πραγματοποίησε το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας (ΚΕΣΟ) – Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του, στην οδό Αχαρνών (205).

Η διανομή είχε τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου, αλλά και του Αναπληρωτή Προέδρου του ΚΕ.Σ.Ο Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου και του πρωτοσύγκελου της ΙΑΑ π. Βαρνάβα.

Υλοποιήθηκε στις 13 και 14 Δεκεμβρίου. Ωφελήθηκαν περισσότερα από 750 άτομα σε μια εποχή, που εξαιτίας της οικονομικής αβεβαιότητας, η ακρίβεια στα ράφια των καταστημάτων διατροφής, εκτινάσσει τα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης στα ύψη, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνηση να εφαρμόζει μέτρα, όπως το καλάθι του νοικοκυριού και των παιχνιδιών του Άϊ Βασίλη συμβάλλοντας έτσι στη συρρίκνωση των τιμών. Η Χριστουγεννιάτικη διανομή του ΚΕ.Σ.Ο, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη τάξη.

Η βοήθεια και οι χορηγοί

Οι εκπρόσωποι των οικογενειών που ανήκουν στην κατηγορία των ευπαθών ομάδων, έλαβαν από δύο τσάντες. Η πρώτη συνολικής αξίας άνω των 100€, περιελάμβανε είδη διατροφής(όσπρια, ρύζι, ντοματοπολτό, κρουασάν, γάλα, ψωμί του τοστ, αλεύρι για τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά, αυγά,, μακαρόνια και noodles, μωρομάντηλα, πάνες, βρεφικό γάλα και κρέας προσφορά του μέλους του Δ.Σ του ΚΕ.Σ.

Ο πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη & Γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Τέχνης π. Αθηναγόρα Σουπουρτζή καθώς και παιδικά παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους διότι τα Χριστούγεννα πάνω από όλα, είναι για τα παιδιά. Η δεύτερη τσάντα περιείχε 10lt καθαριστικό απολυμαντικό Επιφανειών και Σκευών μεγάλης αξίας.

Μεγάλοι «χρυσοί» χορηγοί υπήρξαν: η “Τράπεζα Τροφίμων του Ιδρύματος κατά της Φτώχειας & της Σπατάλης Τροφίμων”, η Εταιρεία Divesrsey Hellas και η κα Όλα Λαϊνοπούλου υποπρόξενος της Αυστρίας στην Ελλάδα και ακολουθούν: η Εταιρεία Friesland Campina Hellas, τα Σουπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης, η Αρτοβιομηχανία Καραμαλέγκος ΑΕ, η Πτηνοτροφική Τσαούσης και η ΜΕΓΑ ΑΕ, “Κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ”

Για την προετοιμασία της συγκεκριμένης διανομής, εργάστηκαν η γραμματέας κα Μαρία Νικολάου, η κοινωνική λειτουργός Ειρήνη Χαιρέτη του φορέα που συνέταξε τις λίστες της διανομής, ενώ για την προετοιμασία των τσαντών συνεργάστηκαν η Αθηνά Χολίδου, ο Νίκος Σοφιανίδης και ο Κωνσταντίνος Σαλεβουράκης.

Ευλογιές και ευχές

Ο αναπληρωτής Πρόεδρος του ΚΕ.Σ.Ο Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος έστειλε την ευλογία και τις ευχές του για Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα σε όλους: ωφελούμενους, χορηγούς, στα στελέχη και τους εθελοντές του ΚΕ.Σ.Ο. Εκ μέρους του Δ.Σ του φορέα και τις δύο ημέρες παραβρέθηκε και συμμετείχε η Γενική Γραμματέας κα Μαρία Τάταρη, το μέλος με την αρμοδιότητα της εποπτείας του Κοινωνικού Παντοπωλείου πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Βλάχος, καθώς και το άλλο μέλος του Δ.Σ που προσέφερε το κρέας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτη π. Αθηναγόρα Σουπουρτζή.

Η Διευθύντρια του ΚΕ.Σ.Ο κ. Μαίρη Πίνη ευχαρίστησε, τους χορηγούς για όλα τα προϊόντα, που προσέφεραν σε καιρούς δύσκολους, ώστε να σταθούμε αξιοπρεπείς και χρήσιμοι απέναντι περισσότερα από 750 άτομα σε μια εποχή, που έχουν πρόβλημα, χωρίς να δαπανήσει το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας –Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ούτε ένα ευρώ, για το γιορτινό τους τραπέζι, αναδεικνύοντας και το πνεύμα της αγάπης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενόψει Χριστουγέννων. Ακόμα, ευχαρίστησε τα στελέχη και τους εθελοντές του ΚΕ.ΣΟ ευχόμενη «Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα – Καλή και δημιουργική Χρονιά σε όλους».

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων