08/12/2022 08/12/2022 Υπεγράφη το απόγευμα της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου 2022 μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της UNICEF για την υποστήριξη των παιδιών. Ειδικότερα,  ο πατ. Αντώνιος Καλλιγέρης Διευθυντής της Διεύθυνσης Ποιμαντικής Γάμου και Οικογενείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Εφημέριος του ιερού ναού Αγίας Φιλοθέης συνυπέγραψε  με τον κ. L. Calestini εκπρόσωπο της UNICEF στην Ελλάδα...
08 Δεκεμβρίου, 2022 - 19:01
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2022 - 19:05

Υπεγράφη το Μνημόνιο Συνεργασίας της UNICEF με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Διαδώστε:
Υπεγράφη το Μνημόνιο Συνεργασίας της UNICEF με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Υπεγράφη το απόγευμα της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου 2022 μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της UNICEF για την υποστήριξη των παιδιών.

Ειδικότερα,  ο πατ. Αντώνιος Καλλιγέρης Διευθυντής της Διεύθυνσης Ποιμαντικής Γάμου και Οικογενείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Εφημέριος του ιερού ναού Αγίας Φιλοθέης συνυπέγραψε  με τον κ. L. Calestini εκπρόσωπο της UNICEF στην Ελλάδα το μνημόνιο συνεργασίας στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

  • Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Κυρίαρχος σκοπός του Μνημονίου είναι η δημιουργία σταθερού και μακροχρόνιου πλαισίου συνεργασίας  των δυο πλευρών δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην υποστήριξη των παιδιών με αναπηρίες, των παιδιών που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, των παιδιών από μειονοτικές ομάδες ή μεταναστευτικό υπόβαθρο τα  οποία κινδυνεύουν με κοινωνικό αποκλεισμό ή να χωριστούν από τις οικογένειές τους.

Οι κατευθυντήριες αρχές του Μνημονίου είναι εφαρμογή των δικαιωμάτων των παιδιών όπως κατοχυρώνονται στη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού και στην Ατζέντα 2030.

Με το Μνημόνιο συνεργασίας οι δυο πλευρές δεσμεύονται να αναπτύξουν ένα κοινό σχέδιο δράσης για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών στην Ελλάδα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων