07/12/2022 07/12/2022 Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 στις 18:00, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, θα συνυπογράψει μαζί με τον κ. L. Calestini εκπρόσωπο της UNICEF στη χώρα μας, Μνημόνιο συνεργασίας. Κυρίαρχος σκοπός του Μνημονίου είναι η δημιουργία σταθερού και μακροχρόνιου πλαισίου συνεργασίας  των δυο πλευρών δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην υποστήριξη των παιδιών με...
07 Δεκεμβρίου, 2022 - 11:54
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2022 - 16:59

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας της UNICEF με το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ι.Α.Α

Διαδώστε:
Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας της UNICEF με το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ι.Α.Α

Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 στις 18:00, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, θα συνυπογράψει μαζί με τον κ. L. Calestini εκπρόσωπο της UNICEF στη χώρα μας, Μνημόνιο συνεργασίας.

Κυρίαρχος σκοπός του Μνημονίου είναι η δημιουργία σταθερού και μακροχρόνιου πλαισίου συνεργασίας  των δυο πλευρών δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην υποστήριξη των παιδιών με αναπηρίες, των παιδιών που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, των παιδιών από μειονοτικές ομάδες ή μεταναστευτικό υπόβαθρο τα  οποία κινδυνεύουν με κοινωνικό αποκλεισμό ή να χωριστούν από τις οικογένειές τους.

Οι κατευθυντήριες αρχές του Μνημονίου είναι εφαρμογή των δικαιωμάτων των παιδιών όπως κατοχυρώνονται στη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού και στην Ατζέντα 2030.

Με το Μνημόνιο συνεργασίας οι δυο πλευρές δεσμεύονται να αναπτύξουν ένα κοινό σχέδιο δράσης για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών στην Ελλάδα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων