27/01/2021 27/01/2021 Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η υλοποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης που υπεγράφη στις 2 Ιουλίου μεταξύ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, για την υλοποίηση τεχνικών έργων συνολικού προϋπολογισμού 13 εκατομμυρίων ευρώ. Το θέμα αυτό απασχόλησε τη συνάντηση που είχαν χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και ο Γενικός...
27 Ιανουαρίου, 2021 - 8:21
Τελευταία ενημέρωση: 27/01/2021 - 8:24

ΥΠΥΜ: Εργα 13 εκατ. ευρώ για την Αρχιεπισκοπή

Διαδώστε:
ΥΠΥΜ: Εργα 13 εκατ. ευρώ για την Αρχιεπισκοπή

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η υλοποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης που υπεγράφη στις 2 Ιουλίου μεταξύ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, για την υλοποίηση τεχνικών έργων συνολικού προϋπολογισμού 13 εκατομμυρίων ευρώ.

Το θέμα αυτό απασχόλησε τη συνάντηση που είχαν χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνάντηση Αρχιεπισκόπου και Γενικού Γραμματέα Υποδομών

 

“Είχα την τιμή να συναντηθώ με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο, όπου συζητήσαμε εκτενώς και σε κλίμα αγαστής συνεργασίας, την εξέλιξη των έργων που περιλαμβάνονται στην Προγραμματική Σύμβαση του Υπουργείου μας με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών” αναφέρει σε ανάρτησή του ο κ. Καραγιάννης.

Τα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 13 εκ. €, αφορούν στη:

–  Μελέτη και Κατασκευή του Εκκλησιαστικού Μουσείου και του Κέντρου Συντήρησης Κειμηλίων
–  Αποκατάσταση και Συντήρηση παλαιού ιστορικού κτιρίου πρώην Ιεράς Συνόδου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αγ.Φιλοθέης 19, Πλάκα,
–  Μελέτη και Κατασκευή αποκατάστασης – οικοδομικής & καλλιτεχνικής του Ιερού Ναού Αγ.Ανδρέα παρεκκλησίου Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

“Κατά τη διάρκεια της συζήτησής μας με τον Μακαριώτατο, εκφράσαμε την πρόθεσή μας, υπό την καθοδήγηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, να δουλέψουμε αποτελεσματικά και με συνέπεια, σε συνεχή συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ώστε τα έργα να ολοκληρωθούν εντός του χρονοδιαγράμματος” καταλήγει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου.

ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Ο κ. Καραγιάννης έχει συναντηθεί αρκετές φορές τον τελευταίο χρόνο με τον Μακαριώτατο, αναφορικά με τον σχεδιασμό, τη σύναψη και την υλοποίηση της εν λόγω Προγραμματικής Σύμβασης.
Πρόκειται για τα έργα μελέτης και κατασκευής του Εκκλησιαστικού Μητροπολιτικού Μουσείου και του Κέντρου Συντήρησης Κειμηλίων, αποκατάστασης και συντήρησης του παλαιού ιστορικού κτιρίου της πρώην Ιεράς Συνόδου, το οποίο σήμερα στεγάζει υπηρεσίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς και μελέτης και αποκατάστασης, οικοδομικής και καλλιτεχνικής, του Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέα, δηλαδή του παρεκκλησίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Τα ως άνω έργα εντάχθηκαν προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ 2020), βάσει της υπ’ Αριθμ. Πρωτ. 95002/11.9.2020 σχετικής απόφασης περί δέσμευσης των απαραίτητων πόρων του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Ιωάννη Τσακίρη, όπως αυτή αναρτήθηκε στο Πρόγραμμα Διαύγεια με ΑΔΑ: Ω4ΒΔ46ΜΤΛΡ-0ΔΚ.

Η εξασφάλιση χρηματοδότησης για την υλοποίηση των μεγαλόπνοων αυτών έργων αποτελεί επιστέγασμα της άριστης έως τώρα συνεργασίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τόσο με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όσο και με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Τη σύμβαση υπέγραψαν την Πέμπτη 2 Ιουλίου ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γιώργιος Καραγιάννης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Υπενθυμίζεται ότι η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης συζητήθηκε και κατά τη συνάντηση που είχαν την 1η Ιουνίου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος, με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργιο Καραγιάννη

«Μπαίνουν τα πράγματα σε μια σειρά και θα αρχίσουν να ξεδιπλώνονται τα έργα. Μέσα στο επόμενο δίμηνο θα δούμε μεγάλα έργα που θα ενισχύσουν την οικονομία» είχε τονίσει ο υπουργός Μεταφορών. Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, υπογράμμισε ότι η ποιμαντική εμπλέκεται με διάφορα προγράμματα, γιατί είναι μια ποιμαντική «που θέλει να ξεκουράζει τον άνθρωπο».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων