02/10/2018 02/10/2018 Μέσα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων επ΄ ευκαιρία των 20 χρόνων από τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού Στροβόλου τελέστηκε την Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, συμπαραστατούμενος από τους κληρικούς της ενορίας Οικον. π. Αναστάσιο Τελεβάντο και Ιερομόναχο Αγάπιο Κυκκώτη και το Διάκονο π. Ανδρέα Ματέι....
02 Οκτωβρίου, 2018 - 10:47

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Στρόβολο

Διαδώστε:
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Στρόβολο

Μέσα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων επ΄ ευκαιρία των 20 χρόνων από τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού Στροβόλου τελέστηκε την Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, συμπαραστατούμενος από τους κληρικούς της ενορίας Οικον. π. Αναστάσιο Τελεβάντο και Ιερομόναχο Αγάπιο Κυκκώτη και το Διάκονο π. Ανδρέα Ματέι.

Ο Επίσκοπος στο κήρυγμα του θείου λόγου αναφέρθηκε στο νόημα της ευαγγελικής περικοπής τονίζοντας ότι ο Χριστιανός καλείται να υπερβεί τον εγωισμό και την κακία, αλλά να αγαπά όλους τους ανθρώπους απροσωπόληπτα και σύμφωνα με την αρετή της διακρίσεως. Όποιος αγαπά μόνο αυτούς που τον αγαπούν δεν κάνει τίποτα περισσότερο από αυτό που κάνουν οι αμαρτωλοί, δηλ. όσοι απέχουν ουσιαστικά από τον άνθρωπο ως εικόνα του Θεού και το αληθινό νόημα του Χριστιανισμού. Ο Κύριος μας καλεί να είμαστε οικτίρμονες όπως είναι και ο Ουράνιος Θεός Πατέρας, ο οποίος ανατέλλει τον ήλιο τόσο για τους δίκαιους όσο και για τους αμαρτωλούς. Αν στην Παλαιά Διαθήκη έλεγαν οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος, δηλαδή επιδιωκόταν η δικαιοσύνη, τώρα ο Χριστός έρχεται και μας δίνει την εντολή της θυσιαστικής αγάπης προς όλους τους ανθρώπους. Γι΄ αυτό και ο Κύριος δίδασκε τους μαθητές του λέγοντάς τους ότι μόνο έτσι θα γνωρίζουν οι άνθρωποι ότι είναι μαθητές Του, αν θα έχουν αγάπη για όλους τους συνανθρώπους.

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας, μοιράστηκε με τους πιστούς τις αναμνήσεις του από το βίαιο εκτοπισμό και τα τραγικά αποτελέσματα της τουρκικής εισβολής του 1974. Κατόπιν, αναφέρθηκε στους ανθρώπους και την περιοχή Σταυρού Στροβόλου, όπως τη γνώρισε κι ο ίδιος πρόσφυγας το 1977. Τότε ένας απέραντος κάμπος, όπου σε ένα σημείο του τοποθετήθηκαν αντίσκηνα και μετατράπηκε σε προσφυγικό καταυλισμό με ένα πρόχειρο εκκλησάκι, αρχικά παράγκα, και αργότερα προκατασκευασμένη Εκκλησία. Σε εκείνη την έρημη περιοχή σήμερα είναι απλωμένη η ενορία και στο μέσο κτισμένος ο μεγαλοπρεπής ι.ν. Τιμίου Σταυρού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκαν τα Μνημόσυνα των κτητόρων και πάντων των ευεργετών του Ιερού Ναού, καθώς και των λοιπών τεθνεώτων αδελφών.

Μεταξύ άλλων παρέστη ο Δήμαρχος Στροβόλου κ. Ανδρέας Παπαχαραλάμπους.

Ακολούθησε δεξίωση για όλους τους πιστούς στην αίθουσα Κατηχητικών και Εκδηλώσεων του Ναού.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων