24/04/2022 24/04/2022 Σε κλίμα πνευματικής ευφορίας τελέστηκε η πρώτη Ανάσταση στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Το μαύρα υφάσματα που κάλυπταν τις ιερές εικόνες, σύμβολα του πένθους, έπεσαν και το χαρμόσυνο μήνυμα του Μεγάλου Σαββάτου ‘‘Ανάστα ο Θεός κρίνον την γη’’ που προμηνύει τον Καλό Λόγο, μαζί με την αναπαράσταση του μεγάλου σεισμού αντήχησαν σε όλους τους ιερούς ναούς....
24 Απριλίου, 2022 - 21:55

Επίκεντρο της πρώτης Ανάστασης γι’ άλλη μια χρονιά το Παραλίμνι Αμμοχώστου

Διαδώστε:
Επίκεντρο της πρώτης Ανάστασης γι’ άλλη μια χρονιά το Παραλίμνι Αμμοχώστου

Σε κλίμα πνευματικής ευφορίας τελέστηκε η πρώτη Ανάσταση στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Το μαύρα υφάσματα που κάλυπταν τις ιερές εικόνες, σύμβολα του πένθους, έπεσαν και το χαρμόσυνο μήνυμα του Μεγάλου Σαββάτου ‘‘Ανάστα ο Θεός κρίνον την γη’’ που προμηνύει τον Καλό Λόγο, μαζί με την αναπαράσταση του μεγάλου σεισμού αντήχησαν σε όλους τους ιερούς ναούς.

Επίκεντρο, ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Γεωργίου όπου και φέτος αναβίωσε το έθιμο που θέλει τον λειτουργό να μεταφέρει την προμήνυση της Αναστάσεως μέσα σε δευτερόλεπτα.
Ο ιερατικώς προϊστάμενος Πρωτοπρεσβύτερος Ηρακλείδιος Ξιούρος, με αυθορμητισμό και περισσή ενέργεια, έρανε τους πιστούς με ροδοπέταλα.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος προέστη του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου στον κατάμεστο επίσης Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι, στην παρουσία του Δημάρχου κ. Θεοδώρου Πυρίλλη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων