17/07/2021 17/07/2021 Με την ευκαιρία της μνήμης της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας, ο Δήμος Δερύνειας προέβη και φέτος στις απαιτούμενες ενέργειες για εξασφάλιση της σχετικής άδειας από τα Ηνωμένα Έθνη, ώστε να τελεστούν οι ακολουθίες του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας στο ομώνυμο βυζαντινό εξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας στην νεκρή ζώνη. Πλήθος πιστών πάντοτε με τη συνοδεία στρατιωτικής...
17 Ιουλίου, 2021 - 11:29
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2021 - 11:30

Εσπερινός της Αγίας Μαρίνας στην κατεχόμενη Δερύνεια

Διαδώστε:
Εσπερινός της Αγίας Μαρίνας στην κατεχόμενη Δερύνεια

Με την ευκαιρία της μνήμης της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας, ο Δήμος Δερύνειας προέβη και φέτος στις απαιτούμενες ενέργειες για εξασφάλιση της σχετικής άδειας από τα Ηνωμένα Έθνη, ώστε να τελεστούν οι ακολουθίες του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας στο ομώνυμο βυζαντινό εξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας στην νεκρή ζώνη.

Πλήθος πιστών πάντοτε με τη συνοδεία στρατιωτικής φρουράς των κυονόκρανων συνέρρευσαν το απόγευμα της παραμονής της εορτής Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021, για να παρακολουθήσουν την εσπερινή ακολουθία.

Προέστη ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Αυγουστίνος Κκαράς, πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, συνεπικουρούμενος από τους αιδ/τους εφημερίους του Ιερού Ναού Αγίων Πάντων Δερύνειας Πρωτοπρεσβ. Φωκά Χατζηλοϊζή, Τρύφωνα Παπαγιάννη, Πρεσβ. Ανδρέα Κυριάκου και τον πρωτοδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως Επιφάνιο Παπαντωνίου.

Παρέστησαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης και ο βουλευτής Αμμοχώστου Γεώργιος Κάρουλλάς.

Στον σύντομο λόγο του πριν το πέρας της ακολουθίας, ο πανοσιολογιώτατος αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των στιγμών, ένεκα των προκλήσεων της Τουρκίας και ευχήθηκε όπως με τις πρεσβείες της Μεγαλομάρτυρος, όλοι μαζί με σύμπνοια και ομοθυμία να διέλθουμε τις δυσκολίες που αναφύονται μπροστά μας.

 

Φώτο Εκκλησία Αγίων Πάντων Δερύνειας/ δ. Επιφάνιος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων