01/04/2024 01/04/2024 Με πανηγυρική δοξολογία στους ιερούς ναούς της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, τιμήθηκε η επέτειος της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα ΕΟΚΑ 1955 – 59. Της επίσημης δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ. Βασίλειος στην παρουσία σύσσωμης της μαθητιώσας κοινότητας, της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας καθώς και...
01 Απριλίου, 2024 - 12:43

Η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου τιμά την ηρωική επέτειο του 55-59

Διαδώστε:
Η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου τιμά την ηρωική επέτειο του 55-59

Με πανηγυρική δοξολογία στους ιερούς ναούς της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, τιμήθηκε η επέτειος της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα ΕΟΚΑ 1955 – 59.

Της επίσημης δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ. Βασίλειος στην παρουσία σύσσωμης της μαθητιώσας κοινότητας, της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας καθώς και εκπροσώπων τοπικών φορέων, οργανισμών και συλλόγων.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η έντιμη Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Δρ Μαρία Παναγιώτου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κα Μαρία Μουστακά, Βοηθός Διευθύντρια Α’, Φιλόλογος του Λυκείου Παραλιμνίου.

Ακολούθησε τρισάγιο στο μνημείο Ηρώων που υπάρχει στην πλατεία Αγίου Γεωργίου και έγινε κατάθεση στεφάνων. Τέλος οι επίσημοι μετέβησαν στην Σωτήρα όπου δέχθηκαν τον χαιρετισμό της παρέλασης.

Διαβάστε επίσης: Τα παιδιά του Παραλιμνίου τίμησαν τους ήρωες του Απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων