30/04/2024 30/04/2024 Στην Ακολουθία του δευτέρου Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ Φρενάρους χοροστάτησε απόψε Μεγάλη Δευτέρα, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, τον οποίο υποδέχθηκαν εγκαρδιότητα η εκκλησιαστική επιτροπή και ευάριθμο εκκλησίασμα, παρά το εργάσιμο της ημέρας. Ο Πανιερώτατος χοροστάτησε από το Παραθρόνιο κατά την τάξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, χωρίς μανδύα, φέροντας επιστήθιον Σταυρόν...
30 Απριλίου, 2024 - 15:02
Τελευταία ενημέρωση: 30/04/2024 - 14:24

Η πορεία του Νυμφίου, πορεία που άρχισε ο Θεός πριν από τη δημιουργία του κόσμου

Διαδώστε:
Η πορεία του Νυμφίου, πορεία που άρχισε ο Θεός πριν από τη δημιουργία του κόσμου

Στην Ακολουθία του δευτέρου Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ Φρενάρους χοροστάτησε απόψε Μεγάλη Δευτέρα, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, τον οποίο υποδέχθηκαν εγκαρδιότητα η εκκλησιαστική επιτροπή και ευάριθμο εκκλησίασμα, παρά το εργάσιμο της ημέρας.

Ο Πανιερώτατος χοροστάτησε από το Παραθρόνιο κατά την τάξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, χωρίς μανδύα, φέροντας επιστήθιον Σταυρόν (των πατέρων της Μονής του Αποστόλου Βαρνάβα) αντί Εγκόλπιο και κρατώντας Χαζράνιο αντί Πατερίτσας.

Αναπτύσσοντας μερικές σκέψεις στο τέλος της ακολουθίας αναφέρθηκε, στα γεγονότα και τα πρόσωπα τα οποία μνημονεύει η εκκλησία αυτές τις άγιες ημέρες και στη θεολογική τους ερμηνεία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων