29/04/2024 29/04/2024 Σε πανηγυρικό κλίμα εορτάστηκε και φέτος η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Βαΐων ή της Ελιάς όπως επεκράτησε να είναι γνωστή στην Κύπρο, η οποία μας εισάγει πνευματικά στο τέλος της επίγειας ζωής του Κυρίου, που είναι και τα πιο καθοριστικά για τον ίδιο αλλά και για κάθε άνθρωπο. Επίκεντρο του εορτασμού, ο ιερός ναός Μεταμορφώσεως...
29 Απριλίου, 2024 - 10:04
Τελευταία ενημέρωση: 29/04/2024 - 10:06

Με τις μνήμες στην κατεχόμενη ενορία του Αγίου Μέμνωνος Αμμοχώστου η εορτή της Ελιάς

Διαδώστε:
Με τις μνήμες στην κατεχόμενη ενορία του Αγίου Μέμνωνος Αμμοχώστου η εορτή της Ελιάς

Σε πανηγυρικό κλίμα εορτάστηκε και φέτος η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Βαΐων ή της Ελιάς όπως επεκράτησε να είναι γνωστή στην Κύπρο, η οποία μας εισάγει πνευματικά στο τέλος της επίγειας ζωής του Κυρίου, που είναι και τα πιο καθοριστικά για τον ίδιο αλλά και για κάθε άνθρωπο.

Επίκεντρο του εορτασμού, ο ιερός ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον ομώνυμο Δήμο, όπου της καθιερωμένης πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος.

Κατά την ημέρα αυτή πριν την Τουρκική εισβολή του 1974, γινόταν μεγάλη πανήγυρις και λαμπρά εορτή στην κατεχόμενη σήμερα ενορία του Αγίου Μέμνωνος Αμμοχώστου. Έτσι οι εναπομείναντες εκτοπισμένοι κάτοικοι της ενορίας Αγίου Μέμνωνος τιμούν κάθε χρόνο την μεγάλη αυτή εορτή στον φιλόξενο Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων