20/11/2019 20/11/2019 Ανακοίνωση σχετικά με την εκδημία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κυρού Γρηγορίου, εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου. Ο μακαριστός Ιεράρχης καταγόταν από το κατεχόμενο σήμερα Μαραθόβουνο της Κύπρου. Πάντοτε στον λόγο του αναφερόταν με θέρμη στα δίκαια του Κυπριακού λαού και του Ελληνισμού εν γένει. «Σήμερα Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019, εκοιμήθη εν...
20 Νοεμβρίου, 2019 - 15:06
Τελευταία ενημέρωση: 20/11/2019 - 15:09

«Ο μακαριστός αναφερόταν με θέρμη στα δίκαια του Κυπριακού λαού»

Διαδώστε:
«Ο μακαριστός αναφερόταν με θέρμη στα δίκαια του Κυπριακού λαού»

Ανακοίνωση σχετικά με την εκδημία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κυρού Γρηγορίου, εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου. Ο μακαριστός Ιεράρχης καταγόταν από το κατεχόμενο σήμερα Μαραθόβουνο της Κύπρου. Πάντοτε στον λόγο του αναφερόταν με θέρμη στα δίκαια του Κυπριακού λαού και του Ελληνισμού εν γένει.

«Σήμερα Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019, εκοιμήθη εν Κυρίω ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος πρώην Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριος, ο οποίος τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Ο μακαριστός Ιεράρχης καταγόταν από το κατεχόμενο σήμερα Μαραθόβουνο, ενώ από το 1988 μέχρι και σήμερα υπηρέτησε με όλο του το είναι το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και λάμπρυνε τον Επισκοπικό θρόνο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρεττανίας. Η προσωπικότητα του είχε κερδίσει το σεβασμό και την αγάπη όχι μόνο της Κυπριακής παροικίας, αλλά και των κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου. Πάντοτε στον λόγο του αναφερόταν με θέρμη στα δίκαια του Κυπριακού λαού και του Ελληνισμού εν γένει.Η θλιβερή είδηση του θανάτου του προκάλεσε βαθύτατη θλίψη στον προσφυγικό κόσμο, αλλά και γενικότερα του χριστεπωνύμου πληρώματος της Εκκλησίας της Κύπρου. Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, ο οποίος διατηρούσε άριστες σχέσεις με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο, ο ιερός κλήρος και το πλήρωμα της τοπικής μας εκκλησίας, εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων, την ομογένεια στο Ηνωμένο Βασίλειο και προσεύχονται όπως «ὁ Κύριος τῆς ζωῆς καί τοῦ θανάτου νά τόν ἀναπαύσῃ ἐν χώρᾳ ζώντων καί νά χαρίζῃ τήν ἐξ ὕψους θείαν παράκλησιν». Ας έχουμε την ευχή του» αναφέρει.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων