26/03/2021 26/03/2021 Αντιπροσωπεία της Ένωσης Εκτοπισμένων Κοινοτήτων Αμμοχώστου (Ε.Ε.Κ.Α) αποτελούμενη από τους αξιοτίμους κ. Μιχάλη Τζιώρτα, Πρόεδρο και Δημήτριο Χειλιμίνδρη, ταμία (& Κοινοτάρχη Πηγής), δέχθηκε σήμερα Παρασκευή, 26η Μαρτίου 2021, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος. Κατά την συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για θέματα που αφορούν τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το Κυπριακό και την κατεχόμενη...
26 Μαρτίου, 2021 - 22:31
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2021 - 22:33

Οι εκκλησίες στα κατεχόμενα στο επίκεντρο συνάντησης με αντιπροσωπεία της Ε.Ε.Κ.Α

Διαδώστε:
Οι εκκλησίες στα κατεχόμενα στο επίκεντρο συνάντησης με αντιπροσωπεία της Ε.Ε.Κ.Α

Αντιπροσωπεία της Ένωσης Εκτοπισμένων Κοινοτήτων Αμμοχώστου (Ε.Ε.Κ.Α) αποτελούμενη από τους αξιοτίμους κ. Μιχάλη Τζιώρτα, Πρόεδρο και Δημήτριο Χειλιμίνδρη, ταμία (& Κοινοτάρχη Πηγής), δέχθηκε σήμερα Παρασκευή, 26η Μαρτίου 2021, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος.

Κατά την συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για θέματα που αφορούν τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το Κυπριακό και την κατεχόμενη επαρχία Αμμοχώστου, εν όψει και της σύγκλησης της άτυπης πενταμερούς στα τέλη του προσεχούς μηνός Απριλίου.

Συζητήθηκαν επίσης τρόποι που μπορούν να λειτουργήσουν ως «μοχλός πίεσης», στην μάχη για αναστήλωση και διάσωση των εκκλησιών στα κατεχόμενα που κινδυνεύουν υπό κατάρρευση.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέστηκε  η ακολουθία της Β’ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Συνοικισμού Παραλιμνίου. Της ακολουθίας, χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης κ. Βασίλειος.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων