06/09/2022 06/09/2022 Νέο “όχι” στην τέλεση Θείας Λειτουργίας σε ναό που βρίσκεται στα κατεχόμενα είπαν οι κατοχικές αρχές. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κατόπιν αιτήματος που υποβλήθηκε μέσω των Ηνωμένων Εθνών στις κατοχικές αρχές, για τέλεση της Θείας Λειτουργίας το ερχόμενο Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2022, στο εξωκλήσι του Τιμίου Σταυρού στην κατεχόμενη κωμόπολη...
06 Σεπτεμβρίου, 2022 - 14:31
Τελευταία ενημέρωση: 06/09/2022 - 14:38

Οι κατοχικές αρχές απαγόρευσαν την τέλεση Θείας Λειτουργίας στο Λευκόνοικο

Διαδώστε:
Οι κατοχικές αρχές απαγόρευσαν την τέλεση Θείας Λειτουργίας στο Λευκόνοικο

Νέο “όχι” στην τέλεση Θείας Λειτουργίας σε ναό που βρίσκεται στα κατεχόμενα είπαν οι κατοχικές αρχές.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κατόπιν αιτήματος που υποβλήθηκε μέσω των Ηνωμένων Εθνών στις κατοχικές αρχές, για τέλεση της Θείας Λειτουργίας το ερχόμενο Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2022, στο εξωκλήσι του Τιμίου Σταυρού στην κατεχόμενη κωμόπολη του Λευκονοίκου, αυτό έχει απορριφθεί.

Μάλιστα, σε ο Δήμος είχε προβλέψει για ένα τέτοιο ενδεχόμενο και όπως είχε αναφέρει σε ανακοίνωση του ήδη από τις 25 Αυγούστου “οι κατοχικές αρχές δεν επιτρέψουν τη μετάβαση στην κωμόπολή μας, η Θεία Λειτουργία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίας Θέκλας στον Προσφυγικό Συνοικισμό Αγίων Αναργύρων στη Λάρνακα”.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του Δήμου Λευκονοίκου αναφέρει: 

Με την ευκαιρία της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022, με την ευλογία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου, προγραμματίζεται τέλεση Θείας Λειτουργίας στο εξωκλήσι του Τιμίου Σταυρού στο Λευκόνοικο, προϊσταμένου του πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνου Κκαρά, συμπαραστατούμενου από τους ιερείς της κωμοπόλεώς Λευκονοίκου. Θα τελεστεί επίσης και το μνημόσυνο των ηρώων μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θ’ ακολουθήσει κέρασμα στο Οίκημα

του Προσφυγικού Σωματείου «Το Λευκόνοικο». Στη συνέχεια, γύρω στις 12:30 μ.μ., θα προσφερθούν δωρεάν οφτόν και ζυμαρικά του Λευκονοίκου, στο πλαίσιο της 3ης Γιορτής του Οφτού και του 4ου Ταξιδιού στις Παραδοσιακές Γεύσεις του Λευκονοίκου.

Τη συνεστίαση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Έντιμος Υπουργός Επικοινωνιών, Μεταφορών και Έργων, κ. Γιάννης Καρούσος.

Παρακαλούμε, όσοι και όσες θα παρευρεθείτε στον εκκλησιασμό και τη συνεστίαση, να μας απαντήσετε στο τηλ. του Δήμου Λευκονοίκου: 22 462951, μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου 2022.

Στις εκδηλώσεις μας θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους και αδελφοί μας από τους αδελφοποιημένους Δήμους Νέας Ιωνίας και Δυτικής Λέσβου.

Δήμος Λευκονοίκου

Προσφυγικό Σωματείο «Το Λευκόνοικο»

Εκκλησιαστικές Επιτροπές

Σχολική Εφορία Λευκονοίκου

Σύνδεσμος Αποφοίτων, Μαθητών και Απογόνων Ανωτέρας Σχολής-

Γυμνασίου Λευκονοίκου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων