25/11/2020 25/11/2020 Εξηγήσεις σχετικά με τον διαπληκτισμό που είχε με δημοσιογράφο μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Κύπρου δίνει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης κ. Νικηφόρος. Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Κύκκου, αναφέρει: «Σχετικά με το σημερινό επεισόδιο με τον δημοσιογράφο Αριστείδη Βικέτο, ο οποίος εμφανίστηκε προς το τέλος της συνέντευξής...
25 Νοεμβρίου, 2020 - 20:05

Οι εξηγήσεις του Μητρ. Κύκκου για τον διαπληκτισμό με δημοσιογράφο

Διαδώστε:
Οι εξηγήσεις του Μητρ. Κύκκου για τον διαπληκτισμό με δημοσιογράφο

Εξηγήσεις σχετικά με τον διαπληκτισμό που είχε με δημοσιογράφο μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Κύπρου δίνει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης κ. Νικηφόρος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Κύκκου, αναφέρει:

«Σχετικά με το σημερινό επεισόδιο με τον δημοσιογράφο Αριστείδη Βικέτο, ο οποίος εμφανίστηκε προς το τέλος της συνέντευξής μου προς τα ΜΜΕ σχετικά με τη συμβιβαστική εισήγησή μου για το Ουκρανικό Ζήτημα, και αμέσως άρχισε να με διακόπτει απρεπώς και αντί ερωτήσεων να μου υποβάλλει προκλητικά, ότι δεν είναι τους Ιερούς Κανόνες που επικαλούμαι αλλά τους Ρωσικούς Κανόνες, και στη διαμαρτυρία μου να σταματήσει να με διακόπτει και να με αφήσει να ολοκληρώσω τις σκέψεις μου, αυτός αντί να συμμορφωθεί με την υπόδειξή μου αυτή, αντίθετα με ειρωνεύτηκε ότι φιλοδοξώ να γίνω ο νέος Μάρκος ο Ευγενικός. Είναι γεγονός ότι η όλη απρεπής, προκλητική και προσβλητική συμπεριφορά του, μου προκάλεσε εκνευρισμό και συμπεριφέρθηκα απρεπώς, γεγονός το οποίο δεν με χαρακτηρίζει. Ίσως αυτό να οφείλετο στην κούραση και ένταση της προηγηθείσας Συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου. Δεν θέλω, όμως, να δικαιολογηθώ. Είμαι Επίσκοπος της Ορθοδόξου Εκκλησίας και έπρεπε να συγκρατήσω τον εκνευρισμό μου και να μην τον ακολουθήσω στην απρεπή συμπεριφορά του. Εκφράζω την βαθύτατη λύπη μου για το συμβάν και εξαιτούμαι τη συγγνώμη και επιείκεια τόσο του τηλεοπτικού κοινού, όσο και του ίδιου του δημοσιογράφου».

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων