26/09/2023 26/09/2023 Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος τη Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό για την εορτή της μεταστάσεως του Αγίου ενδόξου, αποστόλου και ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, στην κοινότητα Πέρα Πέδι. Ο Ιωάννης ήταν ο «μαθητής ον ηγάπα ο Ιησούς». Αξιώθηκε να πληροφορηθεί από τον Ιησού Χριστό πολλές θεολογικές αλήθειες και να τις καταγράψει...
26 Σεπτεμβρίου, 2023 - 11:19
Τελευταία ενημέρωση: 26/09/2023 - 11:24

Εορτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην κοινότητα Πέρα Πέδι

Διαδώστε:
Εορτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην κοινότητα Πέρα Πέδι

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος τη Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό για την εορτή της μεταστάσεως του Αγίου ενδόξου, αποστόλου και ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, στην κοινότητα Πέρα Πέδι.

Ο Ιωάννης ήταν ο «μαθητής ον ηγάπα ο Ιησούς». Αξιώθηκε να πληροφορηθεί από τον Ιησού Χριστό πολλές θεολογικές αλήθειες και να τις καταγράψει στο 4ο Ευαγγέλιο της Καινής Διαθήκης.

Εξορίστηκε στην Πάτμο, όπου είδε σε μορφή οράματος και κατέγραψε την Αποκάλυψη, το 27ο βιβλίο της Καινής Διαθήκης.

Ευρισκόμενος σε προχωρημένη ηλικία, δε σταμάτησε να νουθετεί, να παρηγορεί και να ενισχύει τους πιστούς με τη φράση: «Αγαπητοί, αγαπώμεν αλλήλους»!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων