28/07/2022 28/07/2022 Τη μνήμη της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου τιμα σήμερα η Εκκλησία και στο επίκεντρο των εορτασμών στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού βρίσκεται το παρεκκλήσιο στον χώρο του νέου νοσοκομείου Λεμεσού Στις 27 Ιουλίου το απόγευμα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος χοροστάτησε στον Εσπερινό της εορτής. H Αγία έζησε στα χρόνια της βασίλισσας Θεοδώρας, που αναστήλωσε...
28 Ιουλίου, 2022 - 12:30
Τελευταία ενημέρωση: 28/07/2022 - 12:39

Η εορτή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στο νέο νοσοκομείο Λεμεσού

Διαδώστε:
Η εορτή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στο νέο νοσοκομείο Λεμεσού

Τη μνήμη της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου τιμα σήμερα η Εκκλησία και στο επίκεντρο των εορτασμών στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού βρίσκεται το παρεκκλήσιο στον χώρο του νέου νοσοκομείου Λεμεσού

Στις 27 Ιουλίου το απόγευμα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος χοροστάτησε στον Εσπερινό της εορτής.

H Αγία έζησε στα χρόνια της βασίλισσας Θεοδώρας, που αναστήλωσε τις άγιες εικόνες. Η Ειρήνη καταγόταν από την Καππαδοκία και διακρινόταν όχι μόνο για την ευσέβειά της, αλλά και για την σωματική ωραιότητά της και για την ευγενή ανατροφή της. Είχε ζητηθεί λοιπόν σε γάμο, από διακεκριμένο άνδρα του παλατιού και ξεκίνησε για το Βυζάντιο. Στη διαδρομή όμως, πέρασε από τη Μονή του Χρυσοβαλάντου και τόσο ελκύστηκε από τη συναναστροφή των καλογριών, ώστε πήρε τη μεγάλη απόφαση να παραμείνει μαζί τους. Έτσι απέρριψε τις κοσμικές δόξες, γύρισε στην πατρίδα της, πούλησε τα υπάρχοντά της, βοηθώντας πολλούς φτωχούς και τα υπόλοιπα χρήματα τα εναπόθεσε στη Μονή.

Έγινε μοναχή και η ζωή της μέσα στο μοναστήρι υπήρξε πολύ ασκητική και αγία. Όταν πέθανε η ηγουμένη, η Ειρήνη παρά την άρνησή της, ορίστηκε διάδοχός της. Από τη νέα της θέση, επετέλεσε τα καθήκοντά της άριστα. Ο Θεός μάλιστα, την προίκισε με το προφητικό και θαυματουργικό χάρισμα. Έτσι δια της προσευχής της, απάλλαξε πολλούς από τα δαιμόνια. Προαισθάνθηκε τον θάνατό της και απεβίωσε ειρηνικά, γεμάτη χαρά για το ευχάριστο ουράνιο ταξίδι της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων