14/10/2019 14/10/2019 Στις 9 Οκτωβρίου η Εκκλησία τίμησε την μνήμη των Αγίων Αδρονίκου και της συμβίας αυτού Αθανασίας. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα ναό των Αγίων στην πολή της Λεμεσού. Οι Όσιοι Ανδρόνικος και Αθανασία η συμβία του έζησαν κατά το έτος 540 μ.Χ. και ήταν σύζυγοι ενάρετοι, που κατάγονταν...
14 Οκτωβρίου, 2019 - 11:49
Τελευταία ενημέρωση: 14/10/2019 - 11:53

Η εορτή των Αγ. Ανδρονίκου και Αθανασίας στην Λεμεσό

Διαδώστε:
Η εορτή των Αγ. Ανδρονίκου και Αθανασίας στην Λεμεσό

Στις 9 Οκτωβρίου η Εκκλησία τίμησε την μνήμη των Αγίων Αδρονίκου και της συμβίας αυτού Αθανασίας.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα ναό των Αγίων στην πολή της Λεμεσού.

Οι Όσιοι Ανδρόνικος και Αθανασία η συμβία του έζησαν κατά το έτος 540 μ.Χ. και ήταν σύζυγοι ενάρετοι, που κατάγονταν από την Αντιόχεια της Συρίας. Ήταν εύποροι και ζούσαν σύμφωνα με το θέλημα του Θεού. Ο Ανδρόνικος έκανε το επάγγελμα του αργυραμοιβού στην Αντιόχεια και απόκτησε από τον γάμο αυτό δύο παιδιά, που όμως πέθαναν. Αυτό κατέθλιβε τους δύο γονείς και για να βρουν παρηγοριά κατέφυγαν για προσκύνημα στους Αγίους Τόπους. Από εκεί πήγαν στην Αίγυπτο, όπου με κοινή απόφαση έγιναν μοναχοί και μπήκαν σε μοναστήρι. Ο μεν Ανδρόνικος πήγε στη Μονή του αββά Δανιήλ, η δε γυναίκα του Αθανασία στη γυναικεία Μονή των Ταβεννησιωτών. Εκεί, αφού ασκητικά πέρασαν το υπόλοιπο της ζωής τους, απεβίωσαν ειρηνικά.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων