25/11/2022 25/11/2022 Χθες, 24 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ομιλία του Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου προς τους νέους. Η ομιλία έλαβε χώρα εντός του κατάμεστου από νέους μητροπολιτικού ναού της Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής. Ο Πανιερώτατος απάντησε στις ερωτήσεις των πιστών και τόνισε μεταξύ άλλων την αξία της ανελλιπούς προσευχής, καθώς και την συνεισφορά των δυσκολιών και της θλίψης...
25 Νοεμβρίου, 2022 - 13:45

Λεμεσού Αθανάσιος σε νέους: Η δοξολογία στον Θεό, αντίδοτο στην γκρίνια και την μεμψιμοιρία

Διαδώστε:
Λεμεσού Αθανάσιος σε νέους: Η δοξολογία στον Θεό, αντίδοτο στην γκρίνια και την μεμψιμοιρία

Χθες, 24 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ομιλία του Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου προς τους νέους.

Η ομιλία έλαβε χώρα εντός του κατάμεστου από νέους μητροπολιτικού ναού της Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής. Ο Πανιερώτατος απάντησε στις ερωτήσεις των πιστών και τόνισε μεταξύ άλλων την αξία της ανελλιπούς προσευχής, καθώς και την συνεισφορά των δυσκολιών και της θλίψης στην ενδυνάμωση της πίστεως και της πνευματικότητας του ανθρώπου.

Η γκρίνια και η μεμψιμοιρία, κατά τον Πανιερώτατο, ενισχύουν ψυχικές ασθένειες, όπως την κατάθλιψη, ενώ αντίδοτο σε αυτές είναι η καθημερινή δοξολογία του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού, η οποία γεμίζει τον άνθρωπο με τη Θεία Χάρη.

Ένα από τα πράγματα που χαρακτηρίζουν τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο είναι η σχέση του με τη νεολαία. Για χρόνια ολόκληρα, οι αίθουσες των Πανεπιστημίων στις οποίες μιλούσε γέμιζαν με φοιτητές. Ακόμη και σήμερα, εξακολουθεί να πιάνει τον παλμό των νέων και να τους δείχνει τον ενάρετο δρόμο του Θεού στις καθιερωμένες ομιλίες του. Ο Λόγος Αγάπης που κηρύττει, φωτεινός φάρος για την κυπριακή νεολαία.

Αυτό άλλωστε ανέφερε και σε πρόσφατη συνέντευξή του. Παρακολουθήστε:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων