21/02/2024 21/02/2024 Ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος προλογίζει το βιβλίο “Λίγο πριν το τέλος…μία νέα αρχή” του π. Αντωνίου Καλλιγέρη, από τις Εκδόσεις Αρχονταρίκι. «Η μελέτη του βιβλίου αυτού είμαι βέβαιος ότι θα ενισχύσει πνευματικά κάθε άνθρωπο που αναζητά υπεύθυνες λύσεις στα ζητήματα που δημιουργεί η καθημερινή τριβή μέσα στη ζωή του γάμου και της οικογένειας και...
21 Φεβρουαρίου, 2024 - 13:42
Τελευταία ενημέρωση: 21/02/2024 - 13:33

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού προλογίζει το βιβλίο “Λίγο πριν το τέλος…μία νέα αρχή” από τις Εκδόσεις Αρχονταρίκι

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Λεμεσού προλογίζει το βιβλίο “Λίγο πριν το τέλος…μία νέα αρχή” από τις Εκδόσεις Αρχονταρίκι

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος προλογίζει το βιβλίο “Λίγο πριν το τέλος…μία νέα αρχή” του π. Αντωνίου Καλλιγέρη, από τις Εκδόσεις Αρχονταρίκι.

«Η μελέτη του βιβλίου αυτού είμαι βέβαιος ότι θα ενισχύσει πνευματικά κάθε άνθρωπο που αναζητά υπεύθυνες λύσεις στα ζητήματα που δημιουργεί η καθημερινή τριβή μέσα στη ζωή του γάμου και της οικογένειας και θα βρει τις απαντήσεις στα ερωτήματα των ανθρωπίνων σχέσεων», αναφέρει μεταξύ άλλων στον πρόλογό του ο Μητροπολίτης Λεμεσού.

ΠΡΟΛΟΓΟΣ: Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου

Κάθε γάμος είναι μια μοναδική περιπέτεια, γεμάτη προσδοκίες, όνειρα, δυσκολίες, συχνά και απογοητεύσεις!

Την αρχική απόφαση για δέσμευση μιας ολόκληρης ζωής, έρχονται να αμφισβητήσουν οι αντιξοότητες της καθημερινότητας αλλά και οι σειρήνες της εποχής.

Το βιβλίο αυτό αναζητά την ελπίδα και την προοπτική του γάμου. Πίσω από τα εμπόδια και την απογοήτευση, προτείνει τρόπους ανανέωσης και δρόμους εξόδου από τις καταστάσεις που παγιδεύουν δύο ανθρώπους και δεν τους επιτρέπουν να χαρούν την εξέλιξη της σχέσης τους και του εαυτού τους.

Στις σελίδες περιλαμβάνονται πολύτιμα στοιχεία που παρουσιάζουν τη θέση του θεσμού του γάμου στον 21ο αιώνα. Συγχρόνως, όμως, μια πλατύτερη θέαση του γάμου αποκαλύπτεται μέσα από την ευρυμάθεια και την ποιμαντική εμπειρία του συγγραφέα.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Αντώνιος. Αθαν. Καλλιγέρης γεννήθηκε το 1964 στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών, του Τμήματος Ποιμαντικής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Ποιμαντική από τον τομέα Ηθικής και Κοινωνιολογίας του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ παρακολούθησε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Τα γνωστικά αντικείμενα της Ποιμαντικής των Νέων, του Γάμου και της Οικογένειας, ο σχεδιασμός δράσεων για Νέους και η Εκπαίδευση Ενηλίκων είναι εκείνα που αποτελούν τον ορίζοντα της επιστημονικής του αναζήτησης.

Είναι εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Φιλοθέης του ομωνύμου Δήμου.
Διετέλεσε Διευθυντής του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (1999-2012).
Είναι Διευθυντής στη Διεύθυνση Ποιμαντικής Γάμου και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Αντιπρόεδρος του Κέντρου Περιβαλλοντικής Αγωγής και Ευασθητοποίησης.
Μέλος της Συνοδικής Επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες (1997-2004).
Μέλος της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητας.
Μέλος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Γάμου, Οικογένειας και προστασίας του Παιδιού.
Μέλος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Αθλητισμού.
Μέλος του Δικτύου Πρόληψης και Καταπολέμησης της σωματικής τιμωρίας των παιδιών.
Συνεργάτης του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Ζει στην Ελευσίνα με τη σύζυγό του Αικατερίνη Κωστοπούλου και είναι πατέρας 6 παιδιών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων