06/06/2022 06/06/2022 Στη θεατρική παράσταση «Το μαγικό λυχνάρι του Χάνι», η οποία έλαβε χώρα στην αίθουσα τελετών του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Ιεράς Μονής Κύκκου «Αρχάγγελος», παρέστη την Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2022, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε προς οικονομική ενίσχυση της προσπάθειας ανοικοδόμησης του Πνευματικού Κέντρου Αγίων Σιλουανού και Σωφρονίου, έργο της Ιεράς Μονής...
06 Ιουνίου, 2022 - 10:01
Τελευταία ενημέρωση: 06/06/2022 - 9:53

O Μητροπολίτης Λεμεσού σε θεατρική παράσταση για την ενίσχυση Πνευματικού Κέντρου της Μονής Μαχαιρά

Διαδώστε:
O Μητροπολίτης Λεμεσού σε θεατρική παράσταση για την ενίσχυση Πνευματικού Κέντρου της Μονής Μαχαιρά

Στη θεατρική παράσταση «Το μαγικό λυχνάρι του Χάνι», η οποία έλαβε χώρα στην αίθουσα τελετών του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Ιεράς Μονής Κύκκου «Αρχάγγελος», παρέστη την Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2022, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος.

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε προς οικονομική ενίσχυση της προσπάθειας ανοικοδόμησης του Πνευματικού Κέντρου Αγίων Σιλουανού και Σωφρονίου, έργο της Ιεράς Μονής Μαχαιρά. Το Κέντρο αυτό με την αποπεράτωση των εργασιών ανέγερσής του σε χώρο στην Αγλαντζιά θα αποτελέσει πνευματική στέγη για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου, καθώς και για το σύνολο της φιλόχριστης νεολαίας.

Την παράσταση ανέβασε η θεατρική ομάδα «Έσοπτρον», η οποία απαρτίζεται από ερασιτέχνες ηθοποιούς και οργανώνει παραστάσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Την ομάδα στηρίζουν και καθοδηγούν τόσο ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτ. Νικόλαος Κούτσιος όσο και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Αγαθόνικος, έφορος της Ιεράς Μονής Κύκκου, η οποία παραδοσιακά στηρίζει και ενισχύει τα έργα πολιτισμού.

Σε σύντομο χαιρετισμό του μετά το πέρας της παράστασης, ο Πανιερώτατος ευχαρίστησε τα μέλη της θεατρικής ομάδας, καθώς και τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κύκκου κ. Νικηφόρο για την παραχώρηση του χώρου. Ο Πανιερώτατος εξήρε την προσπάθεια των ηθοποιών, οι οποίοι «εποίησαν» πράγματι «ήθος» και παρουσίασαν, όπως είπε, «πράγματα τα οποία θα μπορούσαν κάλλιστα να ειπωθούν σε μια πνευματική κατήχηση».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων