21/07/2021 22/07/2021 Την λύπη της για την σύλληψη και κράτηση του επιστήμονα κ. Ελπιδοφόρου Σωτηριάδη μετά την ομιλία του στο συλλαλητήριο της Κυριακής 18 Ιουλίου 2021 κατά των κυβερνητικών μέτρων προς αντιμετώπιση του κορωνοϊού, εκφράζει μέσω ανακοίνωσης η Ιερά Μητρόπολη Μόρφου. Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει: Με το παρόν, ως Ιερά Μητρόπολις Μόρφου εκφράζουμε αφενός τη λύπη μας...
21 Ιουλίου, 2021 - 22:08
Τελευταία ενημέρωση: 22/07/2021 - 5:07

Η Ι.Μ. Μόρφου εκφράζει την λύπη της για την σύλληψη του ιατρού Ε. Σωτηριάδη

Διαδώστε:
Η Ι.Μ. Μόρφου εκφράζει την λύπη της για την σύλληψη του ιατρού Ε. Σωτηριάδη

Την λύπη της για την σύλληψη και κράτηση του επιστήμονα κ. Ελπιδοφόρου Σωτηριάδη μετά την ομιλία του στο συλλαλητήριο της Κυριακής 18 Ιουλίου 2021 κατά των κυβερνητικών μέτρων προς αντιμετώπιση του κορωνοϊού, εκφράζει μέσω ανακοίνωσης η Ιερά Μητρόπολη Μόρφου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

Με το παρόν, ως Ιερά Μητρόπολις Μόρφου εκφράζουμε αφενός τη λύπη μας για την πρόσφατη άδικη σύλληψη και κράτηση του εκλεκτού ιατρού και επιστήμονα κ. Ελπιδοφόρου Σωτηριάδη μετά την τεκμηριωμένη ωραία του ομιλία στο συλλαλητήριο (18.07.2021) κατά των κυβερνητικών μέτρων προς αντιμετώπιση του κορωνοϊού, και αφετέρου τη στήριξή μας σ᾽ αυτόν και την πολυμελή του οικογένεια.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πολύ καλά την επιστημονική κατάρτιση του καθηγητή της Ιατρικής κ. Ελπιδοφόρου, καθώς και το πολυσχιδές ιατρικό του έργο μέσα από τις μαρτυρίες εκατοντάδων ανθρώπων, μάλιστα κατά την περίοδο της τρέχουσας λοιμικής νόσου, που έχουν προσβληθεί από τον COVID-19, και έχουν βοηθηθεί αφιλοκερδώς από τον εν λόγω ιατρό να ξεπεράσουν την ίωση αυτή με ειδική φαρμακευτική αγωγή. Τον ευχαριστούμε όλως ιδιαιτέρως για τη δωρεάν προσφερθείσα ιατρική θεραπεία σε πολλούς πιστούς της καθ᾽ ημάς Μητροπόλεως Μόρφου, όπως και αλλαχού πνευματικά της τέκνα.

Περαιτέρω, ο κ. Σωτηριάδης είναι από τους επιστήμονες και ιατρούς, που καθόλη τη διάρκεια της επιδημίας αυτής καταθέτει δημοσίως, με παρρησία, τόλμη και μελετημένη τεκμηρίωση, την επιστημονική του άποψη σχετικά με την αντιμετώπισή της. Ουδέποτε αρνήθηκε τη βοήθειά του σε οποιονδήποτε την έχει ζητήσει και όλοι έχουν να πουν για το ήθος και την επιστημονική γνώση του ανθρώπου αυτού. Η ταχύτερη αποφυλάκιση του κ. Ελπιδηφόρου είναι αίτημα πρώτιστα των εν ασθενεία ευρισκομένων και ύστερα της οικογένειας και των φίλων του.

Ο κ. Ελπιδοφόρος, όπως επίσης και διεθνούς κύρους άλλοι ιατροί και επιστήμονες με τη στάση, τις ομιλίες και την επιτυχή θεραπευτική αγωγή που προτείνουν προς αντιμετώπιση της τρέχουσας λοιμώδους νόσου, απέδειξαν ότι υπάρχει και ο άλλος τρόπος θεραπείας, χωρίς τις σοβαρές επιπτώσεις των επιβαλλομένων άνωθεν θεραπειών.

Για όλα αυτά ενώνουμε τη δική μας προσευχή με τις προσευχές όλων των ανθρώπων που έχουν γνωρίσει τον ιατρό και άνθρωπο Ελπιδηφόρο, ενώ ταυτόχρονα στέλνουμε μήνυμα συμπαράστασης προς τον ίδιο και την οικογένειά του, ζητώντας από τον Κύριο μας Ιησού Χριστό να τους ενισχύει με την πίστη και την υπομονή των αγίων μαρτύρων και ομολογητών της Εκκλησίας μας. Και, είμαστε σίγουροι, ότι η δοκιμασία αυτή σύντομα θα παρέλθει και θα λάμψει η Αλήθεια, την οποία αφόβως διακηρύττει ο ιατρός Ελπιδοφόρος, ως τέκνο Φωτός και Αληθείας, ως επάξιο τέκνο της Αληθείας του Τριαδικού Θεού.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή αντιεμβολιαστές στην Κύπρο προχώρησαν σε βίαιη διαμαρτυρία και προκάλεσαν ζημιές σε τηλεοπτικό σταθμό αλλά και τραυματισμούς. Η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης, ο οποίος συνελήφθη ως φερόμενος διοργανωτής της διαμαρτυρίας των αντιεμβολιαστών.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων