03/12/2022 03/12/2022 Η Εκκλησία θα εξακολουθήσει να έχει φωνή στο εθνικό θέμα, δήλωσε ο Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος μιλώντας σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Πάφου από την Συντονιστική Επιτροπή Στήριξης της υποψηφιότητας του για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές. Αν δεν υπήρχε η εκκλησία, ανέφερε, «ούτε Έλληνες θα ήμασταν, ούτε Ορθόδοξοι χριστιανοί, αλλά θα είχαμε ισοπεδωθεί από τους κατακτητές»....
03 Δεκεμβρίου, 2022 - 14:21
Τελευταία ενημέρωση: 03/12/2022 - 14:29

Πάφου Γεώργιος: H Εκκλησία θα εξακολουθήσει να έχει φωνή στο εθνικό ζήτημα

Διαδώστε:
Πάφου Γεώργιος: H Εκκλησία θα εξακολουθήσει να έχει φωνή στο εθνικό ζήτημα

Η Εκκλησία θα εξακολουθήσει να έχει φωνή στο εθνικό θέμα, δήλωσε ο Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος μιλώντας σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Πάφου από την Συντονιστική Επιτροπή Στήριξης της υποψηφιότητας του για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές.

Αν δεν υπήρχε η εκκλησία, ανέφερε, «ούτε Έλληνες θα ήμασταν, ούτε Ορθόδοξοι χριστιανοί, αλλά θα είχαμε ισοπεδωθεί από τους κατακτητές». Πρόσθεσε πως αυτόν τον λόγο η εκκλησία πρέπει να τον κρατήσει μέχρι να απελευθερωθεί ο τόπος και μέχρι να αποκατασταθούν πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλη την Κύπρο.

Είπε ακόμη πως όταν η Κύπρος απελευθερωθεί και όταν όλα τα δικαιώματα που απολαμβάνουν οι Ευρωπαίοι και ελεύθεροι άνθρωποι όλου του κόσμου τα απολαύσουμε και εμείς τότε θα αποθέσει αυτό το βάρος η Εκκλησία στους ώμους της κυβέρνησης η οποία θα εκλέγεται δημοκρατικά από το λαό. Αυτό συμβαίνει, συνέχισε ο Μητροπολίτης Πάφου, και στην Ελλάδα αφού η Ελλαδική εκκλησία απέθεσε αυτό το βάρος στους ώμους της ελληνικής κυβέρνησης. Ωστόσο, μέχρι να επικρατήσουν αυτά έχουμε λόγο, συμπλήρωσε.

Ο Πάφου Γεώργιος συνέχισε πως εφόσον ο πολίτης και το μικρότερο κόμμα έχουν λόγο για το εθνικό θέμα, τότε πολύ περισσότερο έχει η Εκκλησία. Με την εξέλιξη της κοινωνίας, συμπλήρωσε, τα προβλήματα είναι αυτά που πρέπει να έχει μπροστά του ένας νέος Αρχιεπίσκοπος.

Έθιξε επίσης το θέμα της εξέλιξης της τεχνολογίας και των βιοεπιστημών που οδήγησαν το κόσμο σε διλήμματα πρωτοφανή, όπως είπε. Το ότι προηγουμένως, ανέφερε, «δεν είχαμε την δυνατότητα να κάνουμε μεταμοσχεύσεις οργάνων δεν δημιουργούσε και κανένα πρόβλημα, και το ότι δεν μπορούσαμε προηγουμένως να επέμβουμε και να βοηθήσουμε παιδιά με τεχνική γονιμοποίηση επίσης δεν δημιουργούσε και προβλήματα».

Ο Μητροπολίτης Πάφου ανέφερε πως απαντήσεις άμεσες στην Αγία Γραφή δεν βρίσκουμε αφού, όπως είπε, η Αγία Γραφή γράφτηκε πριν χιλιάδες χρόνια. Είπε ακόμη πως η Αγία Γραφή ίσχυε και τότε, ισχύει σήμερα και θα ισχύει για πάντα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων