19/03/2023 19/03/2023 Την πρώτη Θεία Λειτουργία, μετά την εις Επίσκοπον Xειροτονία του, τέλεσε το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023, ο νέος Μητροπολίτης Πάφου κ. Τυχικός, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Τυχικού στα Μέσανα, στη γενέτειρά του. Τον Πανιερώτατο πλαισίωσαν κληρικοί της Μητροπόλεως Πάφου. Στην ομιλία του, ο Μητροπολίτης Πάφου ανέφερε: «η Χάρις του Αποστόλου Τυχικού μας έφερε όλους εδώ...
19 Μαρτίου, 2023 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 19/03/2023 - 18:06

Στη γενέτειρα του στα Μέσανα ο νέος Μητροπολίτης Πάφου

Διαδώστε:
Στη γενέτειρα του στα Μέσανα ο νέος Μητροπολίτης Πάφου

Την πρώτη Θεία Λειτουργία, μετά την εις Επίσκοπον Xειροτονία του, τέλεσε το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023, ο νέος Μητροπολίτης Πάφου κ. Τυχικός, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Τυχικού στα Μέσανα, στη γενέτειρά του.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωσαν κληρικοί της Μητροπόλεως Πάφου.
Στην ομιλία του, ο Μητροπολίτης Πάφου ανέφερε: «η Χάρις του Αποστόλου Τυχικού μας έφερε όλους εδώ σήμερα να τελέσουμε την πρώτη μας λειτουργία ως Επίσκοπος. Αυτή η τιμή δεν είναι στο πρόσωπό μου που απευθύνεται αλλά απευθύνεται στην αγιοτόκο Μητρόπολη Πάφου, που ανέδειξε Αγίους Επισκόπους και Μάρτυρες, αλλά και για 2 χιλιάδες χρόνια πορείας. Η πόλη της Πάφου είναι η πρώτη πόλη που δέχθηκε τον Χριστιανισμό επίσημα. Το πρώτο του κήρυγμα ο Χριστός, το άρχισε από τον τόπο που γεννήθηκε, τη Ναζαρέτ. Ο Απόστολος Βαρνάβας το πρώτο του κήρυγμα το έκανε στον τόπο του, την Κύπρο. Έτσι, κι εμείς αρχίζουμε σήμερα το έργο μας, τη διακονία μας από αυτό εδώ τον τόπο».
Τέλος, ευχαρίστησε τους κληρικούς και λαϊκούς, που παρεβρέθηκαν  στην θεία Λειτουργία και ευχήθηκε σε όλους με υγεία να αξιωθούν να φθάσουν το Άγιο Πάσχα.
  
 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων