30/04/2024 30/04/2024 Μέσα σε κλίμα ιεράς κατανύξεως τελέσθηκε το εσπέρας της Μεγάλης Δευτέρας, 29 Απριλίου 2024., η Ακολουθία του Νυμφίου (Όρθρος Μεγάλης Τρίτης), στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πάνω Λακατάμειας, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου. Στην ομιλία του προς τους πιστούς, μεταξύ των οποίων παρέστησαν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Αμύνης, κ. Ανδρέας...
30 Απριλίου, 2024 - 8:51
Τελευταία ενημέρωση: 30/04/2024 - 8:57

Η Ακολουθία του Όρθρου της Μ. Τρίτης στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Πάνω Λακατάμειας

Διαδώστε:
Η Ακολουθία του Όρθρου της Μ. Τρίτης στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Πάνω Λακατάμειας

Μέσα σε κλίμα ιεράς κατανύξεως τελέσθηκε το εσπέρας της Μεγάλης Δευτέρας, 29 Απριλίου 2024., η Ακολουθία του Νυμφίου (Όρθρος Μεγάλης Τρίτης), στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πάνω Λακατάμειας, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου.

Στην ομιλία του προς τους πιστούς, μεταξύ των οποίων παρέστησαν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Αμύνης, κ. Ανδρέας Λουκά, η Δήμαρχος Λακατάμειας κ. Φωτούλα Χατζήπαπα, ο Αντιδήμαρχος Λακατάμειας, κ. Μάκης Τσουλούπας, ο Πρόεδρος της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, κ. Παναγιώτης Αντωνίου, ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στο κάθισμα της α’ στιχολογίας του Όρθρου «Τον Νυμφίον αδελφοί αγαπήσωμεν» υπογραμμίζοντας την αγάπη, που καλείται ο κάθε άνθρωπος να έχει προς το Νυμφίο Χριστό.

«Ο νυμφίος είναι του κάθε πι­στού, τον οποίο με αγάπη προσκαλεί να ενωθεί ο Χριστός μαζί του, για να εισέλθει στο νυμ­φώνα του, στη βασιλεία Του». Και όταν αναφερόμαστε στην αγάπη που καλείται ο κάθε ένας να έχει προς το Θεό, εννοούμε την τήρηση των εντολών Του, όπως ο Ίδιος το υπογράμμισε «ὁ ἔχων τὰς ἐντολάς μου καὶ τηρῶν αὐτάς, ἐκεῖνός ἐστιν ὁ ἀγαπῶν με».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων