29/06/2022 29/06/2022 Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας χοροστάτησε την Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022, στην ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην κοινότητα Φικάρδου. Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Οικονόμος Σαμουήλ Κουσπογένης, ο Πρεσβύτερος Νικόλαος Υφαντίδης, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Αρσένιος Αθανασίου. Στην ομιλία του ο...
29 Ιουνίου, 2022 - 12:01
Τελευταία ενημέρωση: 29/06/2022 - 12:02

H πανήγυρις των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Φικάρδου

Διαδώστε:
H πανήγυρις των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Φικάρδου

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας χοροστάτησε την Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022, στην ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην κοινότητα Φικάρδου.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Οικονόμος Σαμουήλ Κουσπογένης, ο Πρεσβύτερος Νικόλαος Υφαντίδης, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Αρσένιος Αθανασίου.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στα πρόσωπα των δύο Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων, οι οποίοι παρά του ότι ο Πέτρος ήταν αρνητής του Χριστού, που τον απαρνήθηκε τρεις φορές, και ο Παύλος διώκτης των Χριστιανών, εντούτοις αποτέλεσαν σπουδαίο και σημαίνοντα ρόλο στην εξάπλωση του Χριστιανισμού. Στη συνέχεια, ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στα δεινά και τις κακουχίες που πέρασαν οι δύο Απόστολοι κατά τη διάρκεια της αποστολικής τους δράσης, αλλά τόνισε το πόσο προσηλωμένοι και πιστοί ήταν στο αποστολικό τους αξίωμα. Αναφέρθηκε, ακόμα, στις 14 επιστολές του Αποστόλου Παύλου και τις 2 Καθολικές Επιστολές του Αποστόλου Πέτρου, οι οποίες κατέχουν σπουδαία θέση στην Καινή Διαθήκη. Τέλος, ο Πανιερώτατος ευχαρίστησε και συνάμα συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου, που παρόλο που είναι η πιο μικρή κοινότητα της Μητροπόλεως, εντούτοις ήταν η πρώτη κοινότητα που φιλοξένησε σε καταλύματα που βρίσκονται στο χωριό, Ουκρανούς πρόσφυγες που ήρθαν στην Κύπρο, λόγω του πολέμου.

 

Μετά το πέρας της ακολουθίας, τελέστηκε λιτανεία και δέηση πέριξ του πανηγυρίζοντος Ναού.

Στην ακολουθία του Ναού, παρέστη η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, Αρσενία μοναχή, με την αδελφότητα της Μονής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων