05/05/2022 05/05/2022 Τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης και του Αγίου Οσιομάρτυρος Εφραίμ τιμά από χθες η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού. Το απόγευμα της Τετάρτης, 4 Μαΐου 2022, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας χοροστάτησε κατά τη διάρκεια του Εσπερινού στο πανηγυρίζον παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ στην κοινότητα του Μαθιάτη. Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν οι ιερείς της κοινότητος...
05 Μαΐου, 2022 - 12:57
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2022 - 16:08

Η εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης και του Αγίου Οσιομάρτυρος Εφραίμ στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού

Διαδώστε:
Η εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης και του Αγίου Οσιομάρτυρος Εφραίμ στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού

Τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης και του Αγίου Οσιομάρτυρος Εφραίμ τιμά από χθες η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού.
Το απόγευμα της Τετάρτης, 4 Μαΐου 2022, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας χοροστάτησε κατά τη διάρκεια του Εσπερινού στο πανηγυρίζον παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ στην κοινότητα του Μαθιάτη. Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν οι ιερείς της κοινότητος του Μαθιάτη, Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μακρή και Οικονόμος Χρήστος Γεωργίου, ο Πρωτοπρεσβύτερος Αδάμος Αδάμου, και οι Ιεροδιάκονοι Αρσένιος και Ησαΐας.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης αναφέρθηκε στον νεοφανή Άγιο Εφραίμ και στην παρουσία του στη ζωή των ανθρώπων.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, τελέστηκε λιτανεία πέριξ του ιερού παρεκκλησίου.

Ανήμερα της εορτής, 5 Μαΐου 2022, ο Πανιερώτατος λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης στην κοινότητα του Φαρμακά.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πρωτοπρεσβύτερος Αδάμος Αδάμου, οι Οικονόμο Λεόντιος Πέτρου και Πολύδωρος Πολυδώρου, καθώς και ο Ιεροδιάκονος Αρσένιος Αθανασίου.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης.

 

Δείτε ακόμη: ΖΩΝΤΑΝΑ στο ope.gr την υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιερωνύμου Σιμωνοπετρίτου που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή, 6 Μαΐου στις 19.30.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων