11/08/2022 11/08/2022 Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κάτω Δευτεράς τελέστηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 10 Αυγούστου 2022.  Της ακολουθίας του Εσπερινού χοροστάτησε ο ευγενώς προσκληθείς του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρσινόης κ. Παγκράτιος. Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωναν κληρικοί της Μητροπόλεως Ταμασού, ο Αρχιμανδρίτης Ηρακλείδιος, Προϊστάμενος του Ησυχαστηρίου Αγίου Δημητρίου Αγίας Βαρβάρας, ο...
11 Αυγούστου, 2022 - 12:21
Τελευταία ενημέρωση: 11/08/2022 - 12:27

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Χρυσοσπηλαιωτίσσης στην Κάτω Δευτερά

Διαδώστε:
Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Χρυσοσπηλαιωτίσσης στην Κάτω Δευτερά

Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κάτω Δευτεράς τελέστηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 10 Αυγούστου 2022. 

Της ακολουθίας του Εσπερινού χοροστάτησε ο ευγενώς προσκληθείς του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρσινόης κ. Παγκράτιος.

Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωναν κληρικοί της Μητροπόλεως Ταμασού, ο Αρχιμανδρίτης Ηρακλείδιος, Προϊστάμενος του Ησυχαστηρίου Αγίου Δημητρίου Αγίας Βαρβάρας, ο Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως Ταμασού, Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Στυλιανού, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Αδάμος Αδάμου, Παναγιώτης Καϊμακλιώτης, Στέφανος Χρυσάνθου και Χαράλαμπος Νικολαΐδης, ο Οικονόμος Ανδρέας Παπαχαραλάμπους,  ο Ιερομόναχος Μακάριος, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης, οι Ιεροδιάκονοι Παναγιώτης, Αρσένιος, Ραφαήλ και Ησαΐας.

Στο τέλος της ακολουθίας, ο Θεοφιλέστατος κήρυξε το θείο λόγο, αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ταμασού για την ευγενή του πρόσκληση.
Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Θεοφιλέστατος προέστη της Ιεράς λιτάνευσης της εικόνος της Παναγίας Χρυσοσπηλαιωτίσσης στον κεντρικό δρόμο της Κάτω Δευτεράς, όπου η πομπή κατέληξε στο σπήλαιο της Παναγίας. Εκεί τελέστηκε ο παρακλητικός κανόνας της Παναγίας, χοροστατούντος του Επισκόπου Αρσινόης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων