03/12/2018 03/12/2018 Αφιέρωμα στον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, κ. Μακάριο Γ’, εκ του Οπτικοακουστικού Αρχείου της ΕΡΤ ΑΕ. https://archive.ert.gr/  Έρευνα-ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βενάρδος Σκηνοθεσία: Γιάννης Διαμαντόπουλος Έτος παραγωγής: 1987 Εκπομπή της σειράς επιμορφωτικών ντοκιμαντέρ «ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ» αφιερωμένη στον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, κ. Μακάριο, για τα 10 χρόνια από το θάνατό του, η οποία προβλήθηκε από την ΕΡΤ στις...
03 Δεκεμβρίου, 2018 - 15:16
Τελευταία ενημέρωση: 03/12/2018 - 15:19

“Ο αδελφός μου ο Μακάριος” (Ντοκιμαντέρ)

Διαδώστε:
“Ο αδελφός μου ο Μακάριος” (Ντοκιμαντέρ)

Αφιέρωμα στον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, κ. Μακάριο Γ’, εκ του Οπτικοακουστικού Αρχείου της ΕΡΤ ΑΕ. https://archive.ert.gr/

Έρευνα-ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βενάρδος
Σκηνοθεσία: Γιάννης Διαμαντόπουλος
Έτος παραγωγής: 1987

Εκπομπή της σειράς επιμορφωτικών ντοκιμαντέρ «ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ» αφιερωμένη στον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, κ. Μακάριο, για τα 10 χρόνια από το θάνατό του, η οποία προβλήθηκε από την ΕΡΤ στις 3 Αυγούστου 1987.

Μέσα από μαρτυρίες ανθρώπων που τον γνώρισαν προσωπικά, καθώς και φωτογραφικά και κινηματογραφικά ντοκουμέντα σκιαγραφείται η ζωή και το πορτρέτο του ηγέτη της Κύπρου Αρχιεπισκόπου Μακάριου. Συγγενείς και συνεργάτες του αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές της προσωπικότητάς του με κεντρική αφηγήτρια την αδελφή του Μαρίας ενόσω η εκπομπή παρακολουθεί σημαντικούς σταθμούς της πορείας του: ξεκινώντας από τα νεανικά του χρόνια, την ένταξή του ως δόκιμου μοναχού στην Μονή Κύκκου, τις σπουδές του στην Αθήνα, τα χρόνια που υπηρέτησε ως διάκονος στον ναό της Αγίας Ειρήνης της Αιόλου, καθώς και την πολιτική του δράση ως πρώτου προέδρου της Κ.Δ. και εθνικού ηγέτη του Ελλήνων του νησιού, μέχρι το θάνατό του συνεπεία καρδιακής προσβολής. Τις αφηγήσεις πλαισιώνουν πλάνα αρχείου, υλικό από τις ταινίες των Β. Ιωαννίδη «Μακάριος. Η μεγάλη πορεία» (1977) και Α. Ροδίτη –Μ. Γεωργιάδη «Λευκωσία», καθώς επίσης και ηχητικά ντοκουμέντα με τη φωνή του Μακάριου.

Στην εκπομπή λαμβάνουν μέρος οι: Μαρία Μούσκου -Χατζηκλεοβούλου, Γλαύκος Κληρίδης, Σπύρος Κυπριανού, Τάσσος Παπαδόπουλος, Βάσος Λυσσαρίδης, Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ο Α΄, Παπασταύρος Παπαγαθαγγέλου,, Νίκος Θρασυβούλου, Εζεκίας Παπαϊωάννου, Νίκος Μουσιούτας, Μαργαρίτα Δαλμάτη, Πάτροκλος Σταύρου, Ουρανία Κοκκίνου, Ανδρέας Καννάουρος, Αδάμος Χαρίτωνος Ναϊμ Χαμίτ κ.ά.

Εκ της πηγής Ραδιοφωνικές Μαρτυρίες

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων