01/11/2018 01/11/2018 Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο επισκέφθηκαν το πρωί της Πέμπτης 1ης Νοεμβρίου στην Ι. Αρχιεπισκοπή οι εκ Ρωσίας σύνεδροι του διημέρου διεθνούς συνεδρίου που διοργανώνει η Ιερά Μονή Κύκκου σε συνεργασία με το συνοδικό γραφείο μοναχισμού του Πατριαρχείου Μόσχας με τον τίτλο «Μοναχισμός Ρωσίας και Κύπρου: Κοινοί πνευματικοί προβληματισμοί». Την εκ Ρωσίας αποστολή στελεχώνουν...
01 Νοεμβρίου, 2018 - 11:16

Αρχ. Κύπρου: Ο μοναχισμός, σπονδυλική στήλη της Εκκλησίας

Διαδώστε:
Αρχ. Κύπρου: Ο μοναχισμός, σπονδυλική στήλη της Εκκλησίας

Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο επισκέφθηκαν το πρωί της Πέμπτης 1ης Νοεμβρίου στην Ι. Αρχιεπισκοπή οι εκ Ρωσίας σύνεδροι του διημέρου διεθνούς συνεδρίου που διοργανώνει η Ιερά Μονή Κύκκου σε συνεργασία με το συνοδικό γραφείο μοναχισμού του Πατριαρχείου Μόσχας με τον τίτλο «Μοναχισμός Ρωσίας και Κύπρου: Κοινοί πνευματικοί προβληματισμοί».

Την εκ Ρωσίας αποστολή στελεχώνουν ιεράρχες, ηγούμενοι και γερόντισσες, εκπρόσωποι των οποίων θα αναπτύξουν θέματα για το μοναχισμό κατά το διήμερο αυτό συνέδριο, στο οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, θα ομιλήσουν και αναπτύξουν συναφή θέματα για το μοναχισμό και Κύπριοι κληρικοί και ακαδημαϊκοί.

Ο Μακαριώτατος δέχθηκε τους Ρώσους κληρικούς, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον Μητροπολίτη Ταμασού κ. Ησαΐα, στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Στην αρχή ψάληκε πολυχρονισμός του Μακαριωτάτου στη ρωσική. Ακολούθως, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου απηύθυνε πατρικές νουθεσίες προς όλους, υπερθεματίζοντας την κεφαλαιώδη σημασία ύπαρξης υγιούς μοναχισμού σε κάθε τοπική εκκλησία. «Ο Μοναχισμός είναι η σπονδυλική στήλη κάθε τοπικής εκκλησίας και από την υγιή ύπαρξή του φανερώνεται η πνευματική κατάσταση κάθε τοπικού ιεράρχου. Από την πείρα μου, έχω διαπιστώσει ότι οι αρχιερείς που προέρχονται από το μοναχισμό είναι πιο επιτυχημένοι στην αποστολή τους, καθότι έχουν γνωρίσει τον εαυτό τους, τις αδυναμίες και τα πάθη της ανθρώπινης φύσης εν γένει και μπορούν να καθοδηγήσουν και άλλους με τρόπο υγιή και επωφελή για την Εκκλησία».

Ακολούθως, προσφέρθηκαν στο Μακαριώτατο αναμνηστικά δώρα εκ μέρους του Πατριάρχου Μόσχας, και ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας Κύπρου με τη σειρά του μοίρασε σε όλους ενθύμια της επισκέψεώς τους στο θρησκευτικό κέντρο της Κύπρου, την Ιερά Αρχιεπισκοπή. Τέλος, ευχήθηκε κάθε επιτυχία για την ομαλή διεξαγωγή του συνεδρίου, με την ελπίδα τα πορίσματά του να αποβούν επωφελή για το μοναστικό ιδεώδες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων