10/01/2019 10/01/2019 Κοινοτική πρωτοβουλία για καθαρισμό του Μοναστηριού του Αγίου Παντελεήμονα στην κατεχόμενη Μύρτου, με στόχο την προστασία και διατήρησή του,  πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου. Στην κοινοτική πρωτοβουλία με τίτλο «Νοιαζόμαστε για την πολιτιστική μας κληρονομιά» συμμετέχουν εκπρόσωποι της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Προγράμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών...
10 Ιανουαρίου, 2019 - 12:00
Τελευταία ενημέρωση: 10/01/2019 - 13:03

Εθελοντές αποκαθιστούν τις ζημιές στον Αγ. Παντελεήμονα Μύρτου

Διαδώστε:
Εθελοντές αποκαθιστούν τις ζημιές στον Αγ. Παντελεήμονα Μύρτου

Κοινοτική πρωτοβουλία για καθαρισμό του Μοναστηριού του Αγίου Παντελεήμονα στην κατεχόμενη Μύρτου, με στόχο την προστασία και διατήρησή του,  πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου. Στην κοινοτική πρωτοβουλία με τίτλο «Νοιαζόμαστε για την πολιτιστική μας κληρονομιά» συμμετέχουν εκπρόσωποι της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Προγράμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP), όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι το κατεχόμενο μοναστήρι είχε υποστεί πρόσφατα ζημιές από βανδαλισμούς σε πόρτες, τζάμια και στην περίφραξη, ενώ βάνδαλοι έγραψαν και συνθήματα μη πολιτικού περιεχομένου στους τοίχους.

Όπως είχε δηλώσει παλαιότερα στο ΚΥΠΕ ο Ε/κ Επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής Τάκης Χατζηδημητρίου, οι ζημιές θα αποκατασταθούν με τη συμβολή Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων εθελοντών.

«Υπάρχουν εθελοντές οι οποίοι θέλουν με τη συμμετοχή τους θα δείξουν ότι η κοινωνία δεν τα αποδέχεται αυτά τα πράγματα», είχε πει ο κ. Χατζηδημητρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων