28/09/2018 28/09/2018 Την Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018, το πρωί, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον ιστορικό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Πλατανιστάσα. Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος, αναφέρθηκε στο σήμερα τιμώμενο Άγιο, τον υιό της βροντής, Ιωάννη το Θεολόγο. Είναι το παράδειγμα της παρθενίας και της αγνότητας. Είναι...
28 Σεπτεμβρίου, 2018 - 10:26

Η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Πλατανιστάσα Κύπρου

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Πλατανιστάσα Κύπρου

Την Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018, το πρωί, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον ιστορικό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Πλατανιστάσα.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος, αναφέρθηκε στο σήμερα τιμώμενο Άγιο, τον υιό της βροντής, Ιωάννη το Θεολόγο. Είναι το παράδειγμα της παρθενίας και της αγνότητας. Είναι ο πρώτος από τους τρεις Αγίους στον οποίο η Εκκλησία προσέδωσε το χαρακτηρισμό θεολόγος. Όταν έφθασε σε μεγάλη ηλικία, έλεγε στις συνάξεις των πιστών μόνο τρεις λέξεις: «αδελφοί, αγαπώμεν αλλήλους». Εάν, λέει, δεν αγαπάμε το συνάνθρωπό μας που τον βλέπουμε, πώς μπορούμε να λέμε ότι αγαπάμε το Θεό που δεν τον είδαμε με τα ορατά μάτια; Κοιμήθηκε σε ηλικία 95 ετών.

Μας άφησε ως παρακαταθήκη το τέταρτο κατά σειρά Ευαγγέλιο της Καινής Διαθήκης, το θεολογικότερο από τα τέσσερα Ευαγγέλια, το μοναδικό προφητικό βιβλίο της Καινής Διαθήκης, την Αποκάλυψη, και τις 3 Καθολικές επιστολές. Στη συνέχεια, ο Επίσκοπος Μεσαορίας, εξήγησε τον όρο «Καθολικές Επιστολές», λέγοντας ότι απευθύνονταν στους πιστούς σε περισσότερες από μία τοπικές Εκκλησίες, ενώ οι Επιστολές του Αποστόλου Παύλου απευθύνονταν η κάθε μια σε συγκεκριμένη τοπική Εκκλησία. Ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Ιωάννης, τόσο στο ιερό Ευαγγέλιο όσο και στις Καθολικές Επιστολές, κατέγραψε τις προσωπικές του εμπειρίες και βιώματα μέσα από τη ζωή της Εκκλησίας του πρώτου αιώνα.

Στο τέλος, ο Επίσκοπος Γρηγόριος μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου. Ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτο για την κανονική άδεια να λειτουργήσει στην κοινότητα, τον Ιερέα της Κοινότητος, π. Γεώργιο Κούρρη, τον Κοινοτάρχη κ. Σάββα, τους ιεροψάλτες και την Εκκλησιαστική Επιτροπή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων