04/08/2023 05/08/2023 Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 27 Ιουλίου 2023, η κληρικολαϊκή συνέλευση 2023 της Ιεράς Μητροπόλεως Κυρηνείας στον Ιερό Ναό Αγίου Μάμαντος, Μετόχιο στην Κοκκινοτριμιθιά της Ιεράς και Σεβασμίας Μονής του Αγίου Παντελεήμονος της Μύρτου. Των εργασιών της Συνέλευσης προηγήθηκε Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Στη Συνέλευση έγινε σύντομος και στοχευμένος απολογισμός του προηγούμενου έτους από τον...
04 Αυγούστου, 2023 - 17:45
Τελευταία ενημέρωση: 05/08/2023 - 1:07

Κληρικολαϊκή συνέλευση στην Ιερά Μητρόπολη Κυρηνείας

Διαδώστε:
Κληρικολαϊκή συνέλευση στην Ιερά Μητρόπολη Κυρηνείας

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 27 Ιουλίου 2023, η κληρικολαϊκή συνέλευση 2023 της Ιεράς Μητροπόλεως Κυρηνείας στον Ιερό Ναό Αγίου Μάμαντος, Μετόχιο στην Κοκκινοτριμιθιά της Ιεράς και Σεβασμίας Μονής του Αγίου Παντελεήμονος της Μύρτου.

Των εργασιών της Συνέλευσης προηγήθηκε Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Στη Συνέλευση έγινε σύντομος και στοχευμένος απολογισμός του προηγούμενου έτους από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κυρηνείας κ. Χρυσόστομο και παρουσιάστηκαν θέματα που αφορούν στον τρόπο και στην ουσία λειτουργίας των ενοριακών επιτροπών της Αρχιερατικής Επαρχίας Κυρηνείας.

Ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στις εδώ και 49 χρόνια εξελίξεις που συνεχίζουν να απογοητεύουν τους Κερυνειώτες, και παρουσίασε τον αγώνα και τον κόπο τον οποίο κατέβαλε για να ανοίξει ξανά διάλογο στην κοινωνία που να αφορά την Κερύνεια και να ευαισθητοποιήσει το παγκύπριο για την Επαρχία της Κερύνειας μακρυά από πολιτικές και άλλες αποχρώσεις για να μπορέσουν οι Κερυνειώτες να δείξουν ότι είναι ενωμένοι και κινούνται με συνεννόηση.

«Προσωπικά και θεσμικά», είπε ο Πανιερώτατος, «δεν θα χρεωθούμε την όποια ιστορική ευθύνη που δεν μας αναλογεί».

Ο Πανιερώτατος έχοντας πλήρη συναίσθηση της αποστολής του, των καθηκόντων, των υποχρεώσεων και των ευθυνών του είπε: «Θα εξακολουθήσω να συμβάλλω στη συνοχή της θρησκευτικής ταυτότητας των Κερυνειωτών που μου αναλογεί.

Αυτό θα το κάνω γνωρίζοντας πολύ καλά τα προσκόμματα και τις αντικειμενικές δυσκολίες που προσπαθούν να παρεμποδίσουν είτε να υποσκελίσουν ή και να απενεργοποιήσουν τις ενοριακές επιτροπές και την εύρυθμη λειτουργία τους.

Όσοι κινούνται με αυτό τον τρόπο μέσα από εκκλησιαστικούς χώρους, ας γνωρίζουν ότι υπονομεύουν την λειτουργία τους και αντιστρατεύονται την ίδια την φύση και την υπόστασή τους».

Στο τέλος της κληρικολαϊκής συνέλευσης δόθηκε χρόνος για ερωτήσεις, διάλογο και συζήτηση.

Ο Πανιερώτατος είπε καταληκτικά «έχουμε την επαρχία της Κερύνειας μας στην καρδιά μας» και αφού έδωσε τις πατρικές αρχιερατικές του ευχές και ευλογίες, ευχαρίστησε εγκαρδίως τους συμμετέχοντες επικαλούμενος σε όλους την Χάρη, την ευλογία και το πλούσιο έλεος του Θεού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων