11/10/2021 11/10/2021 Ο Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κάτω Πολεμιδιών στην Λεμεσό, χθες Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021. Κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας εκκλησιάστηκαν εκτοπισμένοι και πρόσφυγες από την Επαρχία Κερύνειας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τον Πανιερώτατο στο τέλος της...
11 Οκτωβρίου, 2021 - 21:45
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2021 - 22:13

Να διαφυλάσσουμε μέσα στην Εκκλησία την αξία της Γυναίκας

Διαδώστε:
Να διαφυλάσσουμε μέσα στην Εκκλησία την αξία της Γυναίκας

Ο Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κάτω Πολεμιδιών στην Λεμεσό, χθες Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021. Κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας εκκλησιάστηκαν εκτοπισμένοι και πρόσφυγες από την Επαρχία Κερύνειας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τον Πανιερώτατο στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

 

 

Στο κήρυγμά του, ο Πανιερώτατος ανέφερε:

“Ο Κύριός μας επιτελεί το σημείο, αυτό που εμείς ονομάζουμε θαύμα, και είναι σημείο ότι για όλους εμάς Αυτός είναι η Ζωή και η Ανάσταση.

Μακάριοι είναι αυτοί που δεν περιμένουν να δουν νεκρούς να περπατούν για να πιστούν ότι ο Χριστός μας είναι ο Κύριος της ζωής και του Θανάτου, και η Ελπίδα και η Προσδοκία της δικής μας Ανάστασης.

Μόνος του ο Χριστός προσεγγίζει την χήρα από σύζυγο, που συνόδευε και τον γιο της στην τελευταία του κατοικία.

Κανείς δεν του το ζήτησε.

Σπλαχνίστηκε την γυναίκα, για την οποία ήρθε ως άνθρωπος για να την εξυψώσει και να της προσδώσει την θέση που της αξίζει.

Σπλαχνίστηκε την γυναίκα, γιατί και ίδιος όταν βρέθηκε πάνω στον σταυρό είπε στον ευαγγελιστή Ιωάννη να φροντίσει για την Παναγία να μην μείνει μόνη και απροστάτευτη. Έδειξε την ευγνωμοσύνη του στην Μάνα, τον είλκυσε ο καθημερινός αγώνας της Μάνας για το παιδί της.

Σήμερα πρέπει να διαφυλάσσουμε μέσα στην Εκκλησία την αξία της Γυναίκας, για την οποία, όπως μας αναφέρει ο Απόστολος Παύλος, ο Άνδρας την αγαπά και θυσιάζεται γι αυτήν όπως συμβαίνει με τον Χριστό και την Εκκλησία.

Ως Χριστιανοί και μέλη της λατρευτικής σύναξης, πρώτοι εμείς πρέπει να είμαστε ευαισθητοποιημένοι και να σεβόμαστε την αξιοπρέπεια του κάθε προσώπου και της Γυναίκας, η οποία δυστυχώς είναι αναγκασμένη να αγωνίζεται για τα αυτονόητα.

Θα έπρεπε να είχαν εξαληφθεί στη σημερινή μας εποχή τα περιστατικά γυναικοκτονίας και θα έπρεπε να απασχολεί πιο βαθιά την κοινωνία μας το θέμα της επίλυσης των ιατρικών ζητημάτων που αφορούν στον γυναικείο πληθυσμό”.

Στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος ευχαρίστησε τον οικείο Ποιμενάρχη Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αμαθούντος κ. Νικόλαο, τους Ιερείς και στο πρόσωπο του προέδρου της Ενοριακής Επιτροπής κ. Κωνσταντίνου Τσιρίδη όλους όσους υπηρετούν στον Ιερό Ναό.

Στο τέλος των ευχαριστιών ο Πανιερώτατος δέχθηκε το δώρο του Ιερού Ναού από τον Αρχιερατικό Επίτροπο, Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Στυλιανό Κωνταντίνου, ο οποίος και ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

“Η Κερύνεια μας είναι στην καρδιά μας, όπως και όλα τα κατεχόμενα εδάφη μας, τα οποία δεν ξεχνούμε, και στα οποία προσμένουμε να επιστρέψουμε. Η μαρτυρική Ιερά Μητρόπολις Κυρηνείας εργάζεται ακούραστα και συνεχώς μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της για την επίτευξη των στόχων της, την κατοχύρωση των δικαίων και των δικαιωμάτων του ευσεβούς της Ποιμνίου”, είπε καταληκτικά ο Πανιερώτατος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων