09/08/2023 09/08/2023 Κατά τη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου, την Κυριακή 6 Αυγούστου 2023, ο Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Επικτήτου κοντά στη Μονή της Λεμεσού. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος αφού μίλησε για το νόημα της εορτής της Μεταμορφώσεως...
09 Αυγούστου, 2023 - 17:05
Τελευταία ενημέρωση: 09/08/2023 - 17:01

Μνημόσυνο και καταθέση στεφάνου στους πεσόντες του Αγίου Επικτήτου από τον Μητροπολίτη Κυρηνείας

Διαδώστε:
Μνημόσυνο και καταθέση στεφάνου στους πεσόντες του Αγίου Επικτήτου από τον Μητροπολίτη Κυρηνείας

Κατά τη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου, την Κυριακή 6 Αυγούστου 2023, ο Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Επικτήτου κοντά στη Μονή της Λεμεσού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος αφού μίλησε για το νόημα της εορτής της Μεταμορφώσεως του Κυρίου και τον αγώνα της Ιεράς Μητροπόλεως Κυρηνείας για επιστροφή, τέλεσε το ετήσιο καθιερωμένο Μνημόσυνο των πεσόντων και φονευθέντων Αγίου Επικτήτου Κερύνειας και κατέθεσε στεφάνι.
Εκκλησιάστηκαν οι Έντιμοι κ. Ανδρέας Σταύρου, Κοινοτάρχης Αγίου Επικτήτου και άλλοι Κοινοτάρχες, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Ενοριακής Επιτροπής, Εκπρόσωποι του Σωματείου Ελεύθερος Άγος Επίκτητος, εκτοπισμένοι και πρόσφυγες Αγίου Επικτήτου από όλη την ελεύθερη Κύπρο.

Το απόγευμα του Σαββάτου 5 Αυγούστου 2023,  ο Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος παρέστη συμπροσευχόμενος στον Πανηγυρικό Εσπερινό, στο Ιερό Βήμα του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αποστόλου Βαρνάβα στην Κοκκινοτριμιθιά.

Στη συνέχεια ο Πανιερώτατος μετέβη στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Συνοικισμό της Ανθούπολης όπου προσκύνησε την εικόνα του Σωτήρος.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων