14/01/2023 15/01/2023 Προεόρτια των Φώτων Την Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος ανέπεμψε δέηση για επιστροφή των εκτοπισμένων και προσφύγων, στο εκκλησάκι των προσωρινών γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως Κυρηνείας. Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023, ο Πανιερώτατος προέστη της Ακολουθίας των Μεγάλων Ωρών, του Μεγάλου Εσπερινού των Θεοφανείων και της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου...
14 Ιανουαρίου, 2023 - 20:17
Τελευταία ενημέρωση: 15/01/2023 - 5:44

Το χρονικό των Φώτων και της Σύναξης του Τιμίου Προδρόμου στην Ιερά Μητρόπολη Κυρηνείας

Διαδώστε:
Το χρονικό των Φώτων και της Σύναξης του Τιμίου Προδρόμου στην Ιερά Μητρόπολη Κυρηνείας

Προεόρτια των Φώτων

Την Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος ανέπεμψε δέηση για επιστροφή των εκτοπισμένων και προσφύγων, στο εκκλησάκι των προσωρινών γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως Κυρηνείας.

Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023, ο Πανιερώτατος προέστη της Ακολουθίας των Μεγάλων Ωρών, του Μεγάλου Εσπερινού των Θεοφανείων και της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου, στον Ιερό Ναό Αγίου Μάμαντος, Μετόχιο της Ιεράς και Σεβασμίας Μονής του Αγίου Παντελεήμονος της Μύρτου στην Κοκκινοτριμιθιά. Στη συνέχεια ο Πανιερώτατος τέλεσε τον Μεγάλο Αγιασμό, μίλησε καταλλήλως και επιδαψίλευσε τις Πατρικές του ευχές και Αρχιερατικές του ευλογίες.

 

Άγια Θεοφάνεια

Την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος τέλεσε τον Όρθρο και ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Μάμαντος, Μετόχιο της Ιεράς και Σεβασμίας Μονής του Αγίου Πανελεήμονος της Μύρτου στην Κοκκινοτριμιθιά. Στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος τέλεσε τον Μεγάλο Αγιασμό.
Ο Πανιερώτατος μίλησε για το νόημα της εορτής και για τον φωτισμό των ανθρώπων. Επίσης επιδαψίλευσε τις Πατρικές του ευχές και Αρχιερατικές ευλογίες με τη σκέψη στην Μητροπολιτική του Επαρχία Κυρηνείας και στο διεσκορπισμένο και προσφυγοποιημένο του ποίμνιο.
Ο Πανιερώτατος, με συνοδεία πιστών, καλάντισε την ενορία Αγίου Μάμαντος, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τους πιστούς, οι οποίοι είχαν την ιδιαίτερη ευλογία να ακούσουν τις νουθεσίες και πνευματικές συμβουλές του Πανιερωτάτου σε θέματα που τους απασχολούν, να πάρουν την ευχή του και την ευλογία του.
Εκκλησιάστηκαν ο κ. Δήμος Γιάγκου, Πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων Επαρχίας Κερεύνειας και Κοινοτάρχης Αγίας Ειρήνης, και ο κ. Αντρέας Αθανασίου, Κοινοτάρχης της Μύρτου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Πανιερώτατος τέλεσε τον Εσπερινό της εορτής της Σύναξης του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, στο ίδιο Ιερό Μετόχιο.

 

Σύναξις του Τιμίου Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Μάμαντος, Μετόχιο της Ιεράς και Σεβασμίας Μονής του Αγίου Παντελεήμονος της Μύρτου, στην Κοκκινοτριμιθιά.
Στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος μίλησε για την προσωπικότητα του Τιμίου Προδρόμου και αναφέρθηκε σε σημαντικούς σταθμούς της ζωής του.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Πανιερώτατος τέλεσε την Ακολουθία του Εσπερινού στο ίδιο Ιερό Μετόχιο.

 

Κυριακή μετά τα Φώτα

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Μάμαντος, Μετόχιο της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος στην Κοκκινοτριμιθιά.
Στο τέλος της Αρχιερατικής θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος μίλησε καταλλήλως για το νόημα της εορτής των Φώτων, τη σημασία του Βαπτίσματος και τέλεσε τα Ιερά Μνημόσυνα, ευχόμενος προς όλους καλή επιστροφή στους τόπους τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων