03/01/2019 03/01/2019 Το Σαββάτο 5 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 11:00π.μ την παραμονή των Αγίων Θεοφανείων, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα τελέσει την ακολουθία του Καθαγιασμού των Υδάτων στο εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου στο αλιευτικό καταφύγιο Παραλιμνίου. Φέτος, επειδή τα Άγια Θεοφάνεια συμπίπτουν ημέρα Κυριακή, ο Εσπερινός της εορτής θα τελεστεί το απόγευμα του...
03 Ιανουαρίου, 2019 - 12:56
Τελευταία ενημέρωση: 03/01/2019 - 12:57

Εορτασμός των Θεοφανείων στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου

Διαδώστε:
Εορτασμός των Θεοφανείων  στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου

Το Σαββάτο 5 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 11:00π.μ την παραμονή των Αγίων Θεοφανείων, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα τελέσει την ακολουθία του Καθαγιασμού των Υδάτων στο εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου στο αλιευτικό καταφύγιο Παραλιμνίου.

Φέτος, επειδή τα Άγια Θεοφάνεια συμπίπτουν ημέρα Κυριακή, ο Εσπερινός της εορτής θα τελεστεί το απόγευμα του Σαββάτου.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019,  ο Πανιερώτατος  θα προστεί της Θείας Λειτουργίας και του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό Παναγίας στην Αγία Νάπα. Ακολούθως στο λιμανάκι της Αγίας Νάπας θα προστεί της τελετής του Καθαγιασμού των Υδάτων. (Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών, η τελετή του Αγιασμού θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο της αρχαίας Μονής της Αγίας Νάπας)

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων