01/01/2019 01/01/2019 Μετά το πέρας της ακολουθίας του Πανηγυρικού Εσπερινού ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος ευλόγησε την Βασιλόπιτας. Στην σύντομη ομιλία του ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος, απένειμε ευχαριστήριο Δοξολογία προς τον εν Τριάδι Θεόν, ο οποίος «μας αξίωσε να διέλθουμε ακόμη μια χρονιά, γι’ αυτά που μας έδωσε τη δύναμη και φέραμε εις...
01 Ιανουαρίου, 2019 - 11:35
Τελευταία ενημέρωση: 01/01/2019 - 13:55

“Η Εκκλησία δίνει την δική της μαρτυρία στην κοινωνία”

Διαδώστε:
“Η Εκκλησία δίνει την δική της μαρτυρία στην κοινωνία”

Μετά το πέρας της ακολουθίας του Πανηγυρικού Εσπερινού ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος ευλόγησε την Βασιλόπιτας.

Στην σύντομη ομιλία του ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος, απένειμε ευχαριστήριο Δοξολογία προς τον εν Τριάδι Θεόν, ο οποίος «μας αξίωσε να διέλθουμε ακόμη μια χρονιά, γι’ αυτά που μας έδωσε τη δύναμη και φέραμε εις πέρας, πάντοτε με τη βοήθεια Εκείνου αλλά και με τη συνεργασία όλων των κληρικών και λαϊκών που εργάζονται ή και διακονούν στην Ιερά Μητρόπολη και τις ενορίες, ούτως ώστε να δώσει η Εκκλησία την μαρτυρία και παρουσία της μέσα σε μια κοινωνία η οποία ψάχνει να βρει τα βήματά της. Ταυτόχρονα παρότρυνε όλους να αναπέμψουμε ικετήριο δέηση προς τον Θεό ώστε να φανεί ίλεος γι’ αυτά που οι ανθρώπινες μας αδυναμίες δεν μας επέτρεψαν να επιτύχουμε, έστω και αν είχαμε διάφορους στόχους. Ελπίζουμε τόνισε ότι, με τη βοήθεια Του ο νέος χρόνος να είναι πιο καρποφόρος για το καλό της κοινωνίας και του καθ’ ενός ξεχωριστά». Ευχήθηκε όπως το έτος 2019, δώσει κάθε καλό και σωτήριο για όλο τον κόσμο και να είναι το έτος που θα επιφέρει τη λύτρωση από τη σκληρή δοκιμασία ολόκληρου του κυπριακού ελληνισμού και ιδιαιτέρως των ανθρώπων που έλκουν την καταγωγή τους από την Πόλη και την επαρχία της Αμμοχώστου. Εξέφρασε τέλος τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού τον Θεοφιλέστατο, τον ιερό κλήρο και όλους για την παρουσία τους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων