03/12/2018 03/12/2018 Σαράντα τέσσερα χρόνια μετά τη Τουρκική εισβολή, τελέστηκε και πάλι η Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Προφήτη Ηλία στην κατεχόμενη κοινότητα Στύλλων της επαρχίας Αμμοχώστου. Η συγκίνηση έκδηλη στα πρόσωπα των δεκάδων εκτοπισθέντων κατοίκων που κατέκλυσαν ασφυκτικά την εκκλησία του χωριού τους η οποία άλλοτε έσφυζε από ζωή και σήμερα βρίσκεται ερειπωμένη, βεβηλωμένη, και...
03 Δεκεμβρίου, 2018 - 14:40
Τελευταία ενημέρωση: 03/12/2018 - 22:19

Ράγισαν και οι πέτρες στη Θεία Λειτουργία μετά από 44 χρόνια

Διαδώστε:
Ράγισαν και οι πέτρες στη Θεία Λειτουργία μετά από 44 χρόνια

Σαράντα τέσσερα χρόνια μετά τη Τουρκική εισβολή, τελέστηκε και πάλι η Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Προφήτη Ηλία στην κατεχόμενη κοινότητα Στύλλων της επαρχίας Αμμοχώστου.

Η συγκίνηση έκδηλη στα πρόσωπα των δεκάδων εκτοπισθέντων κατοίκων που κατέκλυσαν ασφυκτικά την εκκλησία του χωριού τους η οποία άλλοτε έσφυζε από ζωή και σήμερα βρίσκεται ερειπωμένη, βεβηλωμένη, και παραδομένη στη φθορά του χρόνου.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Καράς, πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, συμπαραστατούμενος από τους Οικ. Θεοδόσιο Θεοχάρους και Πρεσβ. Νικόλαος Πάτσαλος και τον Διάκονο Επιφάνιο Παπαντωνίου.

Εψάλλη επίσης επιμνημόσυνη δέηση υπέρ πάντων των κεκοιμημένων κατοίκων των Στύλλων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων